Mohamed Omar slår till….

av | 2 november, 2018

En artikel från JihadMalmö om Mohamed Omar (Eddie Råbock) och ett axplock av hans texter.

Mohamed Omar slår till….

Mohamed Omar har haft en något slingrig kulturell och politisk bana de senaste femton åren. Från debuten som något så exotiskt som ung muslimsk poet på svenska , via sufism till islamism, med ett försök att starta ett “anti-sionistiskt” parti och nära relationer till iranska ambassaden.
Så plötsligt skådade han LJUSET och  inte bara lämnade islamismen utan blev t o m en aktiv och kunnig motståndare till den…. Idag är han en viktig länk i den anti-islamistiska kampen. Samtidigt har han givetvis fått lära sig att alla de “liberala” medier och bokförlag som hyllade honom som islamistisk poet naturligtvis inte vill veta av honom som svensk-vänlig anti-islamist.
Utan att skämmas skriver han i dag i t ex Samtiden och Samhällsnytt. Och skriver bra om viktiga frågor som berör svenska folket.
Idag tar han i en krönika upp en ny politisk skandal i det arma Malmö: Socialdemokraternas uppbackning av ännu en islamistisk grupp, denna gången turkiska Milli Görüs:
“KRÖNIKA  I september i år avslöjade tidningen Kvällsposten
att Malmö stad gett bidrag till Milli Görus, en turkisk islamistisk
och antisemitisk organisation. De senaste två åren har organisationen fått 70 000 skattekronor.
 
Avslöjandet borde inte förvåna någon. Det har regnat skattepengar över  skumma islamistiska organisationer i åratal. Vad gör Milli Görus  i Malmö för bidragspengarna? Jo, bland annat utbildar de barn  och ungdomar i koranläsning och islamisk tro. Milli Görus grundades av den turkiske islamisten Necmettin Erbakan.  Han var Turkiets premiärminister på 90-talet, så Erdogan är inte den förste islamisten som kommit högst upp i toppen efter att landet avskaffade kalifatet 1924. År 1969 publicerade Erbakan ett manifest med  just namnet Milli Görus som betyder ”nationell vision”. 
Liksom många andra islamister trodde Erbakan att judar styr världen.  I en intervju 2010 för den tyska tidningen Die Welt hävdade han:  ”Judar har styrt världen i 5700 år.” Vilka styrde världen före dess kan man undra. Rymdödlor?
(………)
När Erbakan gick bort 2011 sörjdes han av islamister världen över. Omar Mustafa, dåvarande ordföranden för Islamiska Förbundet, var en av dem. I ett kondoleansbrev skrev Mustafa att Erbakan varit ”en stor förebild” och en  ”inspiration för alla aktiva muslimer som på olika sätt vill engagera sig i sina samhällen”. För sådana ”aktiva muslimer” som Mustafa, alltså.
Han är ju väldigt engagerad i vårt samhälle. I nästan en hel vecka satt han i Socialdemokraternas partistyrelse. De hoppades väl på röster från ”det muslimska civilsamhället”. Att Mustafa diggar Erbakan torde inte förvåna någon som har koll på  islamismen i Sverige. Han har själv bjudit in talare till sina konferenser som  hävdar att Sion vises protokoll är på riktigt och att judar mördar barn för att baka bröd på deras blod. Detta blev till och med för mycket för Socialdemokraterna som nöjer sig med att stödja sitt ”kära
systerparti” Fatah.
 
Milli Görus ordförande i Malmö, Idris Yildiz, har tidigare representerat  Miljöpartiet i socialnämnden. Det är något med Miljöpartiet och islamismen. Milli Görus var ju en av anledningarna till att miljöpartisten Mehmet Kaplan  fick avgå som bostadsminister i april 2016. I ett videoinspelat tal som hölls på ett evenemang anordnat av Milli Görus kan man höra  Kaplan säga: ”Vi måste verkligen tacka de som ligger bakom ett sådant  här fint evenemang. De förtjänar verkligen ett tack”.
(…..)
Man kan tolka bidragen till islamister så här. Det är en del av den ömsesidiga integrationsprocessen som bygger Det Nya Sverige.  De får pengar, vi får koranskolor.”

****
Se gärna några av hans andra aktuella krönikor:
Jihad Malmö

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *