Bianca Muratagic: Ska man som medborgare och skattebetalare vända sig till en klanfamilj eller polis om man råkar ut för brott i Sverige?!

av | 4 november, 2018

Vilka signaler sänds ut och vad är det för samhället vi skapar när medborgare förlitar sig mer på klanfamiljer och religiösa organisationer som förhandlar, erbjuder stöd och nattpatrullerar i no go-zoner och utsatta områden eftersom våra politiker och polisen har misslyckats med sin grundläggande och viktigaste uppgift att skydda oss samt
förebygga och förhindra att brott sker?

En person dör efter skottlossningen i Gränby.
Uppsalas unga muslimer patrullerar i området på nattetid för att öka trygghet och erbjuda stödsamtal.

En ung kvinna berättar i intervjun att det tog 15 min innan ambulansen var på plats.
Hon undrar var politiker är och varför de gör en massa tomma löfte och syns till bara när det är val. Den unga kvinnan känner inte sig trygg och menar att polisen har misslyckats med att skydda medborgare. Unga mördas och dör mitt på ljusa dagen. Varför ökas inte resurserna? Ska vi leva så här?, undrar hon.

Jag ställer mig bakom kvinnans uttalande och undrar samma sak.
Var är polisen? Var är ni politiker och vad gör ni för att stoppa denna fasansfulla utveckling?
Är det klan-och religiösa familjer och organisationer som har ansvar att skapa trygghet och förebygga kriminalitet i förorterna?

Parallella samhälle där skottlossningar och mord har blivit en vardag växer i rasande fart mitt framför näsan på oss tack vare våra makthavares totala inkompetens och oförmåga att erkänna och handskas med dessa problem.
Sveriges mordskjutningar är dubbelt så större än övriga Europeiska länder.
Samtidigt förnekar MSB att no-go zoner finns, liksom problem med integration och kriminalitet m.m.

Ska man som medborgare och skattebetalare vända sig till en klanfamilj eller polis om man råkar ut för brott i Sverige?!
Inser inte politiker och polisen att det är just så här man legitimerar och stärker klan-och religiösa verksamhet och positioner?

Bianca Muratagic

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *