Kan politiska partier kapas?

Det frågar sig Torbjörn Nilsson i Expressen. Nilsson inleder med en historisk genomgång som avslutas med att Skåne fortfarande är Socialdemokraternas största parti. Svensk socialdemokrati är egentligen skånsk. Jag tycker frågan är felställd. jag återkommer till det.

Nilsson pratar om en dåtid då vänstergänget tyckte si, rosengårdsgänget tyckte så. Vänstergänget präglas av vita studenter, skolade i marxism med en medelklassbakgrund . Rosengårdsgänget har märkeskläder, är första eller andra generationer invandrare, och ser sig ha en praktisk inställning till politik. De upplevs som macho och till höger.

Det krävs medlemmar, det hålls årsmöten, falanger bildas allt för att vinna. SSU-kriget avslutades väl aldrig menar Nilsson. Det landar i alla fall i en slags vänster och höger diskussion i Nilssons text. Den islamistiska falangen kallar Nilsson för “händelsen”.

Det är i moderpartiet vi hittar de riktiga anklagelserna om islamism och vittnesmålen om homofobi och antisemitism. Det gör vi förvisso. Som jag skrev går, det moderpartiet signalerar utåt snappas upp av ungdomsförbunden.

Men riktigt så enkelt är det inte heller. Staten har via våra skattemedel okritiskt bjudit in islamismen i finrummen, i vårt samhälle, i våra skolor och bland befolkningen. Det etniska krig som nu är på väg att ta fyr har fått sin gnista av Socialdemokrater och Miljöpartister i ledande ställning. Det är inte heller riktigt så enkelt som att kalla det för omedvetenhet eller okunskap. Socialdemokraterna har bedrivit kohandel med dem man aldrig borde. Det är lite som att låna pengar av maffian.

Jag kan hålla med om att härvan handlar om det gamla Malmö mot det nya Malmö. Men är det verkligen rätt att skriva det “nya” Malmö när vi har att göra med falanger som vill “anpassa” våra fri- och rättigheter efter åsikter hämtade från Mellanöstern? Om det är socialdemokrati i det nya Sverige så borde socialdemokratin få börja om från början. Då har de nämligen inget i en demokrati som vår att göra.

Kan det verkligen handla om att någonting kapas samtidigt som man tillerkänner “det nya Sverige”. Vad är vi? Sverige eller det nya “Sverige” Det är väl snarare det som det handlar om.

Det har inte funnits allvarliga ambitioner att islamisera det socialdemokratiska partiet. Det har redan gjorts. Det handlar inte om att de på grund av okunskap har varit mer mottagliga. Det handlar om att de i sin iver att behålla sin maktposition hittat ny valboskap som de måste underhålla med att göra vissa eftergifter, och det har de gladeligen gjort. Den enda okunskapen är väl att de behandlat sitt valboskap som om de inte är självständiga och tänkande individer med egna agendor.

I övrigt en en intressant läsning.

Läs artikel här…

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *