Nyheter24: Jimmie Åkesson borde avgå enligt “unik undersökning”.

av | 4 november, 2018

Nyheter24 skrev för ett par dagar sen att de gjort en unika omröstning om vilka partiledare som borde avgå.
Föga förvånande så ger den “unika omröstningen” klart besked att de tillfrågade vill att Jimmie Åkesson ska avgå.
Nyheter24 skriver att det är i alla fall så deras läsare vill ha det, men i slutet på artikeln så frågar de om “Tycker du också att Åkesson borde avgå?”, ja eller nej.
Men vad händer då?
Jo, siffrorna där visar det klart motsatta, 13% vill att han ska avgå medan 87% inte vill det.
Så frågan är vilka Nyheter24 frågade innan, var det nyhetsredaktionen på Nyheter24 som var de “unika” läsarna, eller vilka var de?

För Jimmie Åkesson tyckte 24,5% skulle avgå, därefter var det Stefan Löfven där det var 21,8% som ville han skulle avgå.
Annie Lööf tyckte 18,9% att hon skulle försvinna, Ulf Kristersson, var det bara 8,6% som ville få bort honom, Isabella Lövin tyckte 8,5% skulle bort, medan Jan Björklund var 7,6% missnöjda med och 6,3% tycker Jonas Sjöstedt borde försvinna.
Den som klarat sig allra bäst är Ebba Busch Thor som endast 4,1% vill få bort.
Men vad säger en sådan omröstning egentligen?
Nyheter24 skriver att nästan 4 000 röstade och att omröstningen skulle skett på sajten men där finns ingen hänvisning till omröstningen så man undrar hur seriös omröstningen egentligen varit och vilka som klickat?

https://nyheter24.se/maktkamp24/917280-lasarna-jimmie-akesson-borde-avga?fbclid=IwAR1o9-XY6afcsTxMTopBgppj7COOQ-qPMtXMC1UU3DJ9I7MdB1rYnxeslBU

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *