Patient med brusten tjocktarm nekades ambulans till akuten: “Kröp runt på golvet och grät”!

av | 4 november, 2018

Svensk sjukvård anno 2018 !
Man ställer sig frågan om vi har någon sjukvård att tala om när man läser denna artikeln i Lokalbladet Helsingborg.
När man läser om en kvinna som sändes hem från akuten med kraftiga magsmärtor och nekades vid ett tillfälle att föras med ambulans till akuten.
När man läser att det tog flera dygn innan en läkare undersökte kvinnan som konstaterades ha en brusten tjocktarm och tvingades opereras akut, då så frågar man sig om vi har någon sjukvård i Sverige.

Nu har kvinnan anmält Region Skåne till IVO eftersom läkarundersökningarna varit undermåliga och att kvinnan fick utskrivet laxermedel och smärtstillande av läkaren istället för att bli ordentligt undersökt.
Sen när hon kallade på ambulans så var ambulanspersonalen “nonchalant”, trodde hon överdrev och menade att det berodde på förstoppning. Istället fick kvinnan på egen hand ringa taxi som körde henne till akuten i Helsingborg.

Först då fyra dagar efter hennes första sjukhusbesök fattades misstankar om att tarmen vridit sig och de skickade kvinnan på röntgen. Kort efter blev hon akut opererad för vriden och brusten tjocktarm.
Kvinnan skriver i sin anmälan att “Hade man tagit ett par minuter och undersökt mig så hade jag besparats de mest fruktansvärda smärtor jag någonsin varit med om”
Efter händelsen upplever kvinnan en ökad rädsla och ångest för att vara ensam då hon känner att “om jag blir livshotande sjuk och har outhärdliga smärtor är det inte säkert jag får någon hjälp”.

http://www.lokaltidningen.se/nyheter/2018-11-02/-Patient-med-brusten-tjocktarm-nekades-ambulans-till-akuten-Kr%C3%B6p-runt-p%C3%A5-golvet-och-gr%C3%A4t-3450611.html?fbclid=IwAR0qFsiI4QTHEYdcy3S-HiBnU-VoWvhfpj5vP5-W8e7OvoxOIDQkevk6MB8#.W92TfOU6AxI.facebook

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *