Thomas Gür: En mycket läsvärd artikel denna…

av | 4 november, 2018

(Obs. Denna artikel om SD får omvänd effekt mot vad skribenten Helena Trotzenfeldt önskade)

En mycket läsvärd artikel denna – om än kanske inte riktigt av de skäl som författaren till den, M-Debattören Helena Trotzenfeldt, avsåg.

Framförallt gillar jag den medvetandeström som återfinns i detta stycke nedan – den är som Molly Blooms soliloquium uppskruvad med koncentrerade doser av det extrakt som skulle kunna utvinnas om man kunde destillera Aftonbladets ledarsidas tankevärld till droppar som kan intas via en pipett.

Thomas Gür


Bakom ilskan anas en djup sorg och stor inre panik. Raseriet är skrämmande i sig. Vi har sett i närtid och i vår närhet vad den som hatar kan göra. Morden i Pittsburgh i lördags, i Sverige Rakhmat Akilov och Anton Lundin och i Norge Anders Breivik – alla arga män som hade hat mot offrens folkgrupp som enda motiv.

Vi behöver smula sönder hatet. Vi behöver förstå och möta de arga medmänniskorna där de är.

Sverigedemokraternas främsta företrädare, partiets politik och partiets motioner står för nyfascism, främlingsfientlighet, och då främst muslimhat och hat mot folk från Mellanöstern och Afrika, för homohat och avsky mot feminister och för ett slutet Sverige. Argumentet är alltid att vi måste stänga landet, för det är nästan krig, vi håller på att gå under som folk och nation, vi har inte råd, vi riskerar alla att till slut dödas om inte invandringen upphör.

Man sprider förvrängd statistik – ibland medvetet för att sätta skräck i människor – ibland i god tro, och man har en absurd fixering vid vem som får räkna sig som svensk, och alla som inte hör dit behöver “assimileras” eller försvinna ur landet.”

Läs artikeln i sin helhet här…

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *