Åkesson kan lugnt fortsätta åka rulltrappa…

av | 5 november, 2018

Rulltrappa i nedförsbacke. En åktur som SD:s partiledare återkommande bjuds på av de andra. Foto: Janerik Henriksson/TT

Tove Lifvendahl: Hur många friåk ska Jimmie Åkesson få?

”Och med risk för att bli tjatig: oavsett vad man tycker om partiet, deras rötter och deras synliga växtlighet, är det ett faktum att de andra partierna har använt sig av dess väljarstöd för att få igenom sin politik. Alla sju, vid olika tillfällen.

Även de som återkommande säger att de inte tänker ge SD inflytande, har ju utan någon synbar ånger återkommande givit dem det. Alliansen, exempelvis, har under den gångna mandatperioden i stället för att ta makten, ägnat sig åt en mängd tillkännagivanden – som röstats igenom riksdagen med hjälp av SD.

Det är definitionen på att ge dem politiskt inflytande. Ett annat närtida exempel var den 25 september då ledamöterna för de borgerliga partierna och SD röstade för att avsätta Stefan Löfven som statsminister.

Med det i tanken framstår logiken inte helt tydlig från de borgerliga partier som, om man får tolka det som har sagts, förespråkar en regeringslösning tillsammans med det parti vars statsminister man just röstat bort. Tills vidare kan Jimmie Åkesson fortsätta framstå som den verkligt vuxne i rummet. ”

Tove Lifvendahl

Läs krönikan Svd här (låst)…

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *