Arkelsten ryter till mot moderatväljare efter Novusundersökningen.

av | 5 november, 2018

Den hög moderata politikern Sofia Arkelsten ryter till mot den moderata väljarkåren när de tycker att det är dags att börja samtala och eventuellt samarbeta med SD. Hon skriver på Twitter att ”Det skulle vara en ENORM politisk förflyttning att förhandla med SD. Vore väldigt illa. Och dåligt för Sverige. Vad händer ens med aborträtten, sambeskattning och NATO?!”
När man läser detta så frågar man sig om denna Sofia Arkelsten har förstått att hon är anställd av de väljarna som hon nu kritiserar, att hon sitter på det arbete hon har med hjälp av dessa väljare och att det är hennes skyldighet att följa deras vilja. Så att hon nu går ut och i stort sett säger att +70% har fel åsikt visar endast på att den moderata ledningen inte är i fas med vad väljarkåren tycker.

Detta är inte bara allvarligt att politiker anser att deras åsikter är mer värda än vad väljarkårens åsikter är, det är förödande för partiet i det långa loppet.
Man kan fråga sig om sådana politiker hör hemma i politiken överhuvudtaget?
För vad är det för politiker som inte lyssnar på vad väljarkåren tycker?
Sen kan man fråga sig om denna kvinna verkligen blundar för händelser i närtid, när hon förnekar att Moderaterna krävde att Socialdemokraterna skulle ge Vänsterpartiet makt.
När hon svarar ett Tweet om detta med ”Glöm det. Det var inte M som tog stöd av V. Det var S.”
Och visst var det S som tog stöd men det var M som krävde det för att släppa fram S-regeringen.

Men detta är något som många moderatpolitiker idag inte vill känna sig vid utan fortsätter med sitt malande om hur farliga Sverigedemokraterna är, hur illa det skulle vara om de får politiskt inflytande.
Men de glömmer samtidigt att Moderaterna på område efter område anammat SD:s politik, att de nu för fram den politik som bara för fyra år sen sas vara rasistisk och främlingsfientlig. Men som sagt var minnet är kort för dessa politiker, och ofta vet de inte vad vänster hand gör när de tittar på den högra, så det som var rasistiskt för fyra år sen är den politik som förs nu. Det som var otänkbart då är det som är politik som genomförs.

Sen att denna Arkelsten samtidigt som hon stänger dörren för samtal med SD markerar att hon är villig att öppna dörren åt Miljöpartiet visar enbart på att hon inte bara är naiv i sitt tänkande, det visar också att hon är villig att släppa in extremister i ett regeringssamarbete. I tidigare Tweet från idag skriver Arkelsten till Miljöpartiets språkrör Isabell Lövin att hon är övertygad om att kunna hitta samsyn med MP vad gäller utrikespolitiska frågor om Tanzania.
Så då är nu Arkelsten helt plötsligt för flygskatten och en massa andra skattehöjningar som MP vill införa?
Man ställer sig verkligen frågande till om hon har “alla hönsen hemma”?
Eller hon är villig att samarbeta med djävulen själv bara hon slipper Sverigedemokraterna?

https://nyheteridag.se/arkelsten-besviken-pa-moderatvaljare/?fbclid=IwAR3tU-czYABbLWHwHNkJNf4F0zZ7NdsM-G8hDwHhWp11oC2kck9AA2_zA8g

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *