Nu har aktivistvågen mot flyktingar som “kastas” ut från sina boenden i sedvanlig ordning börjat

av | 5 november, 2018

Nu har aktivistvågen mot flyktingar som “kastas” ut från sina boenden i sedvanlig ordning börjat. Under helgen har vi matats med bilder på asylsökande som står eller sitter utanför sina tält. De är knappt klädda, det finns inte tillstymmelse till campingutrustning och inget av det normala stök som uppstår när man campar. Det gapar tomt förutom just blåa tält och leende män.

Lidingö i Stockholm är en kommun där flyktingar kommunplacerats. Enligt gällande regler för bosättningslagen är nu det dags för invandrarna att flytta. 596 000 i Stockholm står i bostadskö, 218 000 i Göteborg och 80 000 i Malmö. Desperationen efter en bostad är fortsatt stor i våra storstäder. Att tvingas flytta flera gånger per år, betala höga hyror och bo på vänners soffor är verklighet för många! Och dessa många handlar inte enbart om invandrade män!

Det uppskattas inte av alla och framför allt inte av Miljöpartiet som [sic] överklagar beslutet. Det uppskattas inte heller av alla att det samtidigt sprids flygblad “de vill bara ta våra lägenheter”. Stort tack får man väl säga till dem som hjälper vuxna invandrade män att bete sig så att det skapar ilska och motsättningar. Och till Er som det handlar om, skärp er! Ni är verkligen inte dem som lider allra mest.

Möt Per-Olof, en fattig pensionär som länge levde på Stockholms gator. Han tiggde aldrig, han satt ofta och betraktade sin omgivning. Man kan undra vad han tänkte då Säkert att han var ung och stark. Nu har han efter lång tid fått hjälp. Det förtjänar han. Per-Olof är en av dem som var med och byggde Sverige.

Vi borde åtminstone ära Per-Olofs slit genom att förstå att den viktigaste faktorn för god integration är att utlänningen själv vill och ges möjlighet att integreras. Det är stört omöjligt om aktivister från “vissa” partier envisas med att bära dem i guldstol. De är inte mycket till hjälp när det gäller för utlänningen att själv förstå att de inte betraktas som flyktingar längre, att det kommer att ställas samma krav på dem som det ställs på alla andra i samhället, att de är vuxna friska män fullt kapabla att härda ut. Det riktigt obehagliga i den här sörjan är att MP och de aktivister som protesterar spär på motsättningarna. Varför kan de aldrig förstå det?

De är som vilka andra människor som helst och skall efter sina sina två etableringsår också betraktas som sådana. Då gäller samma regler som för Pelle, Maria, Hulda och Oskar. Hittar de inte ett nytt boende får de precis som alla andra som plötsligt blir ståendes utan bostad vackert vända sig till kommunenens socialtjänst.

Det stinker om det här. Vi har massor med hemlösa människor i Sverige. En växande grupp är fattiga pensionärer som tvingas sova ute och äta sin frukost på stadsmissionen. Var är protesterna för dessas situation? Var är tälten? Var är omtanken? Var är medmänskligheten? Där är den som bortblåst men så fort det kommer till invandrarna då rycker aktivisterna ut ivrigt anförda av MP och V.

Visa lite civilkurage istället. Ställ upp för de fattiga pensionärer som tvingas sova i trappuppgångar eller på parkbänkar och som i bästa fall får inta sin fruktost på Stadsmissionen. De som byggt upp den välfärd ni nu utnyttjar till fullo men som de själva inte kan nyttja. Sluta, bara sluta, att i tid och otid företräda er favoritgrupp och för guds skull, sluta behandla dem som oförmögna människor. Det handlar om vuxna män i arbetsför ålder som under två år haft alla möjligheter att etablera sig, knyta viktiga kontakter, leta bostad och arbete. Den situation de möter ute i ett allt hårdare samhällsklimat har skapats av er förbannade humanitet. Ni är så goda att alla resurser ätits upp. Fast det berättar ni förstås aldrig för de här männen. Ni ljuger när ni påstår att det är rasisterna som vill kasta ut dem. När all er skit till slut hamnar i fläkten blir det paradoxalt nog de “främlingsfientligas” fel.

Nu står vi här med våra tvättade halsar. Ni har gapat och skrikit att alla måste få stanna – men sen då? De svaren har ni aldrig haft och kommer heller aldrig hellar att ha. Ni kör samma modus operandi som alltid: PROTESTER och ÖVERKLAGANDEN. Jag kan ge mig tusan på att ni har curlats och tuttats med hela livet. Så fort ni inte fått som ni velat har ni gapat och skrikit er till det.

Det är varken humant eller till hjälp att behandla vuxna arbetsföra män som oförmögna att klara sig själva. Naturligtvis kan dom det. Problemet är att de inte ges chansen. Ta Ahmad som ställer upp i bild för AB. För drygt två år sedan fick han permanent uppehållstillstånd. Han har ett jobb i anläggningsbranschen, men drömmer om att läsa klart utbildningen som han påbörjade i Syrien. Nu måste han uppepå det också försöka skaffa sig bostad. Det spelar ingen roll att han hört av sig till 63, 89, 198 bostadsföretag. Samma sak gäller för honom som vilken annan i Sverige. Är det unikt att just Ahmad inte hittar bostad? Nej det är det inte! Det är många unga vuxna som inte har någon bostad men de kan till skillnad från fattiga pensionärer ändå klara vardagen.
https://www.aftonbladet.se/…/nyanlanda-kastas-ut-fran-sina-…?
https://samnytt.se/invandrare-pa-lidingo-arga-for-att-de-i…/
https://www.metro.se/…/nya-rekordsiffror-närmare-600-000-i-…
https://m.facebook.com/viddinsidastockholm/photos/
https://www.apg29.nu/alla-dessa-vuxna-flyktingbarn-
Bildkällor: Samtliga bifogade länkar

Text: Madeleine E Lilja Rönnquist och Jan Ove Malmis

 

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *