Kristersson hotar SD med ökad migration

av | 5 november, 2018

Man ställer sig frågande till om inte Kristersson snart inte gått över gränsen när han hotar Åkesson och Sverigedemokraterna med att om inte de släpper fram han som statsminister utan att begära något i gengäld så kommer han att se till att Sverige till nästa år får tillbaka den gamla migrationspolitiken före 2015.
För under den presskonferens som efterföljde talman Anders Norléns så fick Kristersson frågan om han ska samtala med SD?

På detta svarade då Kristersson: “Jag kommer att lägga fram det förslag som vi har. Jag kommer inte göra något ytterligare, utöver detta. Jag kommer inte föra några andra förhandlingar eller samtal. Alla ska veta att det är alliansens politik som ska ligga till grund för den här regeringen. Kan man leva med det, tycker jag att man ska rösta ja eller i vart fall tolerera den. Kan man inte leva med det får man rösta nej.”
Med det svaret är det är svårt att tolka det som något annat än att Kristersson inte tänker ge några särskilda garantier till Sverigedemokraterna före omröstningen om statsminister nästa vecka.

Det är alltså samma upplägg som inför talmansvalet. Moderaterna räknar med SD:s stöd, men man gör ingenting alls för att SD ska få proportionerligt inflytande i riksdagen.
Om man letar efter något som skulle kunna utgöra garanti av det slag som Sverigedemokraterna efterfrågar, kan man finna Kristerssons svar i följande formuleringar under pressträffen.
Kristersson sade då: “Och det kan till sist finnas anledning att säga något mer om just migrationspolitiken. Sverige behöver en långsiktigt hållbar migrationspolitik som klarar av att förena Sveriges delansvar för en trasig värld där många är på flykt med Sveriges fulla ansvar för hur det sedan också går hemma i vårt eget land. Och att det arbetet bör ske tillsammans mellan M och S i samarbete med andra. Den uppgiften brådskar.

Det är min bestämda ambition att min regering omedelbart ska tillsätta en parlamentarisk utredning som på cirka ett år tar fram en ny migrationspolitik som kan vinna bred respekt och bred uppslutning. Och att regeringen till dess söker stöd för att förlänga den nuvarande temporära lagen till en permanent lagstiftning är på plats.
Den temporära lagen löper ut 19 juni nästa år. Proposition om förlängning måste läggas på riksdagens bord i början av nästa år. Om inte det sker, så återgår vi automatiskt till den gamla migrationspolitiken före 2015. Det vore utomordentligt allvarligt.”
Men var det ett löfte att M ska förhandla med SD om detta eller var det ett hot om att om inte ni släpper fram mig som statsminister så ska jag banne mig sänka Sverige?

Personligen så tar jag det som ett löfte från Kristersson att om SD inte släpper fram honom så kommer han att göra det till ett “helvete” i Sverige.
Han är en bra avkomma efter Reinfeldt som ordnade med den förra migrationspolitiken, de är båda av samma skrot och korn, det är bara det att Kristersson bara är en halvfigur gentemot Reinfeldt.
Men deras hunger efter makten är densamma och de är båda två villiga att gå över lik för att få densamma.
Den ene väljer att förhandla med MP om den medan den andra försöker med hot tillskansa sig detsamma.
Jag hoppas nu att Åkesson tar tillfället i akt att säga Kristersson att med hot kommer du ingenstans och du kan glömma att bli statsminister så länge du inte förhandlar ordentligt.

Så mitt råd till Åkesson är att låta Kristersson hota hur mycket han vill, men att så länge inte han kommer på sina bara knän och ber om hjälp från SD så ska han inte släppas fram.
Han kan gått få våndas ett bra tag, för han behöver få känna kallsvetten rinna längs ryggraden.
Det skadar inte att en sådan stursk person som Kristersson får känna lite tryck på sig så han kommer ner på jorden igen och inser att det enda sättet han ska bli minister är att tala med alla, förhandla med alla och inte tro att bara för att han är Moderat så är jag så mycket bättre än en Sverigedemokrat.
Nä visa musklerna Jimmie Åkesson och stå på dig för ifall det blir extraval så kommer du och SD att gå vinnande därifrån. Så varför då vara en dörrmatta åt Allianspartierna, då är det bättre att låta den dö sotdöden.

https://samtiden.nu/2018/11/kristersson-hotar-sd-med-okad-invandring/?fbclid=IwAR3MFuSalt5Qith-UGmkG_6BUzqGFlAfGvHRpHMJcmCKNFp_0raWmcxLQFk

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *