Tomas Brandberg: Därför släpper SD inte fram Ulf Kristersson.

av | 5 november, 2018

Notera för det första, jag är inte med och fattar några beslut om detta och jag är inte något språkrör. Jag skriver endast utifrån erfaranheter, sunt förnuft och viss kännedom om svensk politik och Sverigedemokraterna som parti.

Moderaterna har ägnat två mandatperioder åt att behandla SD som rutten fisk. Som mobbaren på skolgården har man skränat, pekat finger, förlöjligat, beljugit och misskrediterat SD, ibland som ledare för mobben. Och nu hoppsan, är man visst beroende av SD för att kunna regera.

Så kan det gå.

När man efter sju sorger och åtta bedrövelser i praktiken erkände att SD hade rätt i migrationsfrågan (hösten 2015) blev det inte en tillstymmelse till erkännande. För övrigt glömmer vi inte i första taget att M i allra högsta grad har varit delaktigt i det storskaliga och totalt misslyckade migrationsprojektet, som alltså fortgår än idag.

Nu växer vårdköerna, segregationen tilltar, lag och ordning knakar i fogarna.

Moderaterna eftersträvar öppet ett samarbete inte bara med C och L (vars hållning gentemot SD är om möjligt ännu mer rabiat) utan även med S i övergripande frågor. Hur ska detta samarbete se ut?

Fortfarande utfärdas över hundra tusen uppehållstillstånd per år, huvudsakligen till människor från länder som de facto har svårt att anpassa sig till det svenska samhället. Vilken är Moderaternas åtgärd?

Jag noterar och välkomnar Jimmie Åkessons konstruktiva tonläge efter Kristerssons presskonferens idag – “håller dörren öppen.” Sveriges väl och ve kommer i första hand och så måste det alltid vara.

Men att i detta läge förvänta sig ett carte blanche från SD att regera lite hur man vill och med vem man vill är – som jag ser det – mycket optimistiskt. Sandlåde- och skolgårdsmobbingbeteendet bör å det snaraste upphöra.

Om så inte sker får Kristersson antingen lägga fram en SD-anpassad politik eller söka stöd från vänsterblocket. Eller kliva åt sidan.

SD behöver knappast frukta ett extra val, väljarnas dom över Alliansen kan bli desto hårdare.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *