Hur står det till med partiledningen i S? Deras reaktion kring SSU Skåne är ju minst sagt märkligt.

“Det socialdemokratiska partidistriktet i Skåne höll i går ett extrainkallat styrelsemöte med anledning av krisen i SSU Skåne. Enligt Kvällsposten kan mötet leda till att SSU Skåne-ordföranden Mansour Ahmed tvingas att avgå.”

Det är bra att de tycks ta de som avslöjats inom SSU Skåne på allvar, men jag reserverar mig mot “kan” leda till att Mansour Ahmed tvingas avgå. Självklart är det så att Kvällsposten inte kan veta, men det tillsammans med att SSU Skånes vice ordförande Khloe Abdel Wahab meddelat att hon INTE tänker inte lämna sin post, skapar en viss oro hos mig. Hon vill invänta en förklaring från förbundet eller om ett eventuellt uteslutningsärende är aktuellt.

I SSU Skånes fall vill man se snabba ryck och kraftiga handlingar. Svaren bör inte låta väntas med. De borde båda med omedelbar verkan avsättas och uteslutas ur SSU Skåne. Den frågan borde det rimligen inte finnas några tveksamheter kring. De har med all önskvärd tydlighet visat sin olämplighet.

Den andra frågan som måste adressas är hur hela den fundamentalistiska falangen ska hanteras. Dessa två ovannämnda individerna har ju så att säga ett släptåg som måste hanteras lika kraftfullt. Man kan inte lämna kvar ens ett litet frö till att ytterligare en islamisk och fundamentalistisk falang ges utrymme att växa fram. Rimligen borde hela SSU Skåne sättas i politisk karantän, nya företrädare förslås som granskats och fått partiledningens godkännande samt nytt årsmöte hållas.

Då framträder dock nästa problem. Hur står det till med partiledningen? Deras reaktion kring SSU Skåne är ju minst sagt märkligt. Mig veterligen har ingen ännu uttalat sig trots allvaret. Det i sig kräver en förklaring. Om det fanns möjlighet borde allra helst utomstående granskare granska hela den här härvan.
https://www.fplus.se/krismote-i-skanedistriktet-ah…/a/a29A87?
https://www.fplus.se/vice-ordforande-tanker-inte-g…/a/p62qJR?

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *