Jenny Sonesson: SD behöver ta fram en vitbok om sin historia

av | 6 november, 2018

Jag håller fullständigt med Sonesson. Eftersom Sverigedemokraterna har blivit utmålade (både på ibland falska och ibland sanna grunder) som både det ena och det andra borde det ligga i deras egna intresse att ta fram en “Vitbok”.

Helt ärligt och rakt med partiets historia. Redogöra alla eventuellt dolda hemligheter. Det skulle Sverigedemokraterna vinna på både i förtroende, och troligtvis med ett ökat antal väljare.

SD, våga vara ett föredöme nu. Låt någon som är lämpad gå igenom er historia och redogöra för resultaten, precis som Sonesson skriver finns det massor av människor som både skulle vara kapabla och villiga att hjälpa er. Hur ska sen övriga partier gå till väga för att nå samma trovärdighet? 

Att SD stoppat den utlovade vitboken i malpåse tyder på att partiet inte vill, orkar eller vågar gå till botten med sina rötter i nynazism och vitmaktrörelse. Så länge partiet har denna inställning kommer det aldrig helt kunna tas på allvar som seriös parlamentarisk kraft. Vill partiledningen göra upp med historien har man fortfarande en lång väg att gå. En vitbok är ett första nödvändigt steg.

Läs ledarkrönikan här…

Jenny Sonesson

 

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *