“Förståndshandikappad” man misshandlad av åtta personer. Berättar nu vad som egentligen hände.

Jag blev uppringd av en man i trettioårsåldern, vi kallar honom Gabriel. Han ville berätta den riktiga historien om vad som egentligen hände honom den 2 oktober i Södertälje, och vad som hänt fram till dags dato. De flesta känner nog igen nyheten om en förståndshandikappad man som blev oprovocerat misshandlad av åtta män i Södertälje. Detta skulle ha skett vid två separata tillfällen.

Misshandlad blev han men beskrivningen att han skulle vara förståndshandikappad upprör Gabriel, nästa lika mycket som själva misshandeln. Det stämmer helt enkelt inte. ProjektSanning vill därför understryka att Gabriel har en lätt utvecklingsstörning och lätt Asperger. Att kalla honom förståndshandikappad är väldigt kränkande, och ska sådant överhuvudtaget nämnas handlar det om att Gabriel har en funktionsnedsättning.

Gabriel var på bussen på väg hem efter ett besök i Stockholm. Klockan 15.24 kliver han av bussen för att gå hemåt. Då börjar tre män som han känner vid namn sedan innan följa efter honom. Promenaden gick ner förbi centrum och vidare mot hemmet. Männen fortsätter följa efter Gabriel och ropar till honom “Kom vi ska prata med dig bro”.

I närheten av hemmet sluter ytterligare fem inte helt obekanta unga män upp. Gabriel känner sig rädd och stressad,  han tar upp sin telefon och hinner precis ringa SOS 112. Kort därefter kommer den första örfilen, han blir nedtryckt, slagen och sparkad. Misshandeln av de åtta gärningsmännen pågår under 12 minuter. Till sist lyckas Gabriel komma på fötter och fly från misshandeln, samtidigt kommer den första polispatrullen.

Chockad, skärrad och sönderslagen med skrapsår i huvudet hjälper polisen honom till bostaden. Yr och omskakad tar polisen med honom till sjukhuset för undersökning. Gabriel blir också DNA-topsad i ansiktet, de behåller hans tröja för möjligheterna att finna ytterligare DNA-spår från gärningsmännen. Polisanmälan för grov misshandel på de åtta männen görs. De är 18-25 år gamla, tre av dem identifierade av Gabriel. De tre identifierade männen blev gripna men släpptes kort därefter.

Dagen efter är Gabriel på väg hem från biblioteket i Södertälje. Han blir, igen, påhoppad av ett antal nya unga män som känner de män som misshandlade Gabriel dagen innan. Männen hotar Gabriel och skriker att han är en “Golare”. De vill “övertala” honom att dra tillbaka anmälan på de personer som Gabriel anmälde för grov misshandel dagen innan.

Männen hävdar att Gabriel har egen skuld i varför han blev misshandlad. Anledningen skulle vara att Gabriel “ringt och pratat med våra tjejer”, beträtt männens “områden”, att han skulle han inkräktat. Allt detta är osanningar. Gabriel blev alltså aldrig misshandlad en andra gång (vilket media tidigare uppgivit) utan han blev hotad att ta tillbaka sin anmälan. Han anmälde även det som hände den 3 oktober, denna gång är brottsrubriceringen “övergrepp i rättssak”.

Gabriel berättade någon dag senare för en fritidsledare i Södertälje vad han råkat ut för. Fritidsledaren kände till gärningsmännen och gav honom rådet att ta tillbaka anmälan: “Det är bara hot, ta bort anmälan. Skit i dem, de är bara kuksugare”. Vidare har släktingar till Gabriel blivit kontaktade och ombedda att be Gabriel ta tillbaka anmälan.

Den 5 oktober flyttades Gabriel på grund av hotbilden till ett skyddat boende, men lever ständigt med rädslan att hans antagonister ska hitta honom, därför vill han flytta igen. Längre bort från Södertälje. Gabriel berättar att han bara sovit 9 timmar på en månad. “De har förstört mitt liv” säger han med sorg i rösten.

Polisen säger nu att de vill lägga ner ärendet. Anledningen är att ingen kommer våga vittna. Man ställer sig frågan varför? De har tagit DNA både på Gabriel och hans kläder. Ska inte det räcka? Gabriels önskan nu är att det ska bli rättegång. En rättegång där han ska få upprättelse, där domarna blir grov misshandel, övergrepp i rättssak samt olaga hot.

Tidigare artikel i ProjektSanning…

Tidigare artikel i Nyheter Idag…

Tidigare artikel i LT…

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *