KATERINA MAGASIN: Föredrag i Cannes hos Rivieraklubben: “Utlandssvenskar är inte så politiskt korrekta”

av | 7 november, 2018

Tidigare i år blev jag tillfrågad att föreläsa för svenska Rivieraklubben i november och jag tackade givetvis ja. Jag älskar ju att föreläsa och att få kombinera ett föredrag om mitt författarskap och om hur det svenska samhället utvecklar sig, samt givetvis om mediernas roll, om den politiska korrektheten, helt enkelt om Sverigebilden och om allt som sker, kändes som ett drömjobb.

En sak är säker: Svenskar som bor i utlandet är ofta mycket mindre ängsliga och förnekande än svenskar som bor i Sverige. Den politiska korrektheten är inte lika närvarande och man betraktar Sverige utifrån. Kanske har man också blivit mer internationell och inte lika präglad av konsensustänkandet. Man andas annan luft, blir inspirerad och påverkad av andra kynnen och kulturer och därmed också mer “nykter” i hur man betraktar det “svenska tillståndet”. Och jo, många utlandssvenskar är bekymrade över hur det går för gamla Moder Svea.

Katerina Magasin fortsätter vidare mot Paris nu. Jag tänkte ta mig en titt på hur en av mina favoritstäder mår.

Gillar du att läsa Katerina Magasin? Stötta gärna via swish 0733289122 för att etablissemanget ska få fortsätta sätta sitt kaffe i halsen.

Föredrag i Cannes hos Rivieraklubben: “Utlandssvenskar är inte så politiskt korrekta”

 

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *