Den som tiger samtycker

av | 8 november, 2018

Text: Madeleine E Lilja Rönnquist och Jan Ove Malmis – ‍‍ ‍‍‍‍‍‍ ‍‍ ‍‍‍‍‍‍ ‍‍ ‍‍‍‍‍‍ ‍‍ ‍‍‍‍‍‍ ‍‍ ‍‍‍‍‍‍ ‍‍ ‍‍‍‍‍‍ ‍‍
‍‍‍‍‍‍

Stefan Löfven måste agera på SSU-skandalerna.

Var är Stefan Löfven då den värsta krisen i partiets ungdomsförbund i modern tid, eller kanske någonsin, blossat upp? Den frågan har vi ställt upprepade gånger i ett flertal artiklar. Och var är människan? Han kan knappast sitta och fika med talmannen 24/7.

Kvällsposten har i en rad avslöjanden skrivit om att SSU Skåne anklagats för att styras av en extrem fundamentalistisk falang som steg för steg ostört kunnat islamisera förbundet. Fler aktiva i SSU Skåne har t.ex. delat våldsbejakande och antisemitiska inlägg i sociala medier. Tystnaden från den socialdemokratiska toppen är öronbedövande. Uppenbarligen tror man sig vinna något med denna tystnad. Ungefär som ducka så går det över. Handlar det om deras nya väljargrupp igen? Vi står trots allt inför ett möjligt extra val. Eller är det så illa ställt att islamisterna även finns i S-partitopp och även där styr v[ä]rksamheten med järnhand? Det börjar bli knepigt för valboskapen att veta vilket ben den ska stå på – eller om den ska lägga sig platt på rygg och spela död.

Som svensk blir man arg, upprörd, misstänksam, illamående, orolig, och beklämd. Vi vet hur problematiskt det är för judar i Malmö och i Sverige. Det har vi skrivit många gånger om. Många förföljda judar har hört av sig till ProjektSanning. Om det har vi också skrivit om.

När Socialdemokraterna har [stora] problem med radikalisering, antisemitism och homofobi i ett av ungdomsförbundens största distrikt och partiet fortsätter att ducka då börjar spekulationerna. Det är inte långsökt att tro att det här sträcker sig ända upp till partitoppen. Lägger man till alla de olyckliga uttalanden om Israel som Margot Wallström under åren gjort blir det ännu enklare att förstå hur illa det står till i övriga partitoppen.

Har Stefan Löfven och Margot Wallström överhuvudtaget en åsikt i frågan om SSU? Har de då förstått problemen? Har de det så ska SSU Skånes gärningar fördömas och man ska ta till handlingskraftiga åtgärder för att rätta till problemen – fast då måste man ju förstås erkänna problemen och då landar vi återigen i det där med risken att stöta sig med sina nya väljare.

Man har haft en väldigt hög svansföring när det gäller bekämpningen av terrorism. Då blir det förstås jobbigt att förknippas med radikalisering i den egna rörelsen.

Det är inte en synd att vara dum men det är en synd att vara Löfven och tiga ihjäl problemen.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *