Moderaterna lägger fram eget budgetförslag

av | 8 november, 2018

Ulf Kristersson och Elisabeth Svantesson skriver i en debattartikel i dagens DI att Moderaterna kommer att lägga fram en moderat budget, ett motförslag till övergångsregeringens budget.
De säger att: ”regeringens övergångsbudget är inte fri från partipolitik, tvärtom är den en förlängning på en rödgrön politik vi motsätter oss”.

En budget som läggs av en övergångsregering får inte vara politisk.
Elisabeth Svantesson menar: “Eftersom det läge som Sverige just nu befinner sig i är unikt har finansminister Magdalena Andersson (S) begärt att få riksdagens tillstånd till att införa en rad nya principer för hur en sådan budget ska kunna se ut.”
Något hon säger sig ha fått stöd för och som hon presenterade vid ett presseminarium för en dryg vecka sedan.

Magdalena Andersson har förklarat: “Exakt vad som kommer ut när vi tillämpar de här principerna kommer jag kunna presentera den 15 november. Men en ny regering kommer ju troligen att lägga fram en ändringsbudget.”
Ulf Kristersson och Elisabeth Svantesson skriver bland annat i DI: ”Moderaternas budgetmotion innebär att vi lägger till de reformer som Sverige behöver och tar bort den politik som vi anser vara fel.”

De fortsätter: ”Moderaterna kommer förvalta väljarnas förtroende genom tydliga förslag i riksdagen om fler poliser, bättre integration och mer tillgänglig sjukvård.”
Svantesson betonar dock att de i sak inte är kritiska till övergångsbudgeten och på det sätt den lagts fram, men menar att den blir politiskt just eftersom tidigare politik “följer med” i en övergångsbudget. Något som även Magdalena Andersson konstaterade under presskonferensen, då hon sa att “vissa kommer att gynnas av budgeten och andra inte”.

Där är dock en sak som inte syns i det Moderaterna presenterar i DI och det är den skattesänkning de och så gott som alla de övriga partierna “lovade” under valet. Det är pensionsskattesänkningen. Nu talar de om integrationen, fler poliser och en mer tillgänglig sjukvård.
Men var har skattesänkningen för pensionärerna tagit vägen?
Eller är den inte så viktig nu längre Ulf Kristersson och Elisabeth Svantesson?

För det har ju varit så vid tidigare val att det ni lovat undervalet, det försvinner, det glömmer ni i tron att väljarna också kommer att göra det.
Är det på samma vis denna gången också?
För i så fall så borde ni se upp med att det moderata partiet inte kommer att förlora än mer av sitt väljarstöd.
För som sagt var vi blir allt fler som bevakar er, bevakar om ni försöker genomföra det ni lovade under valkampanjen, och jag kan lova er att vi kommer att påminna er vid varje tillfälle som ges, ni kommer inte att kunna säga att ingen påminde er om de vallöften ni gav oss väljare.

https://www.expressen.se/…/moderaterna-lagger-fram-budget…/…
https://www.di.se/debatt/vi-satsar-pa-vard-och-polis/

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *