Thomas Gür: SSU Skåne – de 33 som försvarade sin skrikande ordförande … vilken överraskning. Not …

av | 8 november, 2018

Predikanten Hussein Hamad tillsammans med en vän som reste till Syrien våren/sommaren 2015 och som stöttar IS på sociala medier. Hamad är även poet under namnet “Poeten från Levanten”.

I sociala medier har flera aktiva i SSU Skåne delat både våldsbejakande och antisemitiska inlägg.

Mohammed Adeeb, ordförande SSU Malmö Centrum, delade den 17 augusti en konspirationsteori om att Egyptens president Abd al-Fattah al-Sisi styrs av Israel, att han är en “sionistisk agent” med “judisk mor”.

Den 26 maj delade en annan SSU-aktivist ett inlägg där den av EU terrorstämplade Al-Aqsa-martyrernas brigader skriver att “sionismens svansar förstört Irak, Syrien, Jemen och Libyen”.

Ett annat exempel är Ajat El-Khalayli, före detta ordförande i SSU Helsingborg som sitter i barn- och utbildningsnämnden och satt i kommunfullmäktige 2010-18.

Hon är en av de 33 SSU:are som skrivit under en debattartikel på Aftonbladet, om att distriktet “oemotsagt smutskastats”

Ajat El-Khalayli har gillat bilder på Facebook där den israeliska flaggan bränns och där barn håller i vapen. Hon har även kommenterat bilderna positivt.

Även hon har sökts utan framgång.

Trots upprepade försök att nå SSU och S-medlemmarna via bland annat SSU Skåne, SSU-förbundet, Socialdemokraterna i Malmö och i Helsingborg har Ajat El-Khalayli, Mohammed Adeeb, distriktssekreterare Electra Ververidis, SSU-aktivisten och ordförande Mansour Ahmad inte svarat.

Efter Kvällspostens avslöjanden kontaktas tidningens reporter också av SSU:s förbundssekreterare Andrea Törnestam. Hon berättar att Mohammed Abeed under dagen har uppmanats av sin styrelse att avgå, vilket han också har gjort.”

Thomas Gür

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *