Väljarnas åsikter inte centralt för Jan Björlund.

av | 9 november, 2018

Man frågar sig hur Jan Björklund tänker när han säger att “vad väljarna säger är inte så centralt”?
Menar han att vad de tycker och tänker inte har någon betydelse?
Att vi medborgare inte har något att säga till om nu efter valet?
När han besökte SVT:s morgonstudio den 9 november så sa han att han ville ha Kristersson som statsminister, men att han ändå tänker rösta nej till Ulf Kristersson i riksdagen på onsdag. Björklund säger att hans lösning är att alliansen ska samarbeta med Miljöpartiet. Men en sådan konstellation kommer aldrig att tillträda, eftersom den är långt ifrån majoritet och inte har stöd i riksdagen.

Så frågan är vad det är för utopiska önskedrömmar han talar om. Han jämför med Stockholms stad, men skillnaden är ju att där har alliansen+MP majoritet. Det har man inte i riksdagen. Allt detta är så elementärt att det är häpnadsväckande att man måste skriva om det.
Så man ställer sig frågande till den “gode” Björklund, är han frisk eller har trycket mot honom gjort att han inte är vid sina sinnens fulla bruk?
För att något är fel det står helt klart när han efter SVT intervjuas av Expressen-TV och där konfronteras med Demoskops novembermätning som visar att Liberalerna rasar och Sverigedemokraterna rusar i opinionen. Väljarna ställer inte upp på Björklunds utspel. Men Jan Björklund bryr sig inte om väljarnas utslag i opinionsundersökningen.

När Expressen frågar honom: “Vad säger du om att Sverigedemokraterna ökat och blivit landets näst största parti i Demoskop.”
Så svarar han: ” Jag vill ju att SD ska få minskat inflytande. Just nu är allting lite rörigt. Vad mätningarna säger nu är inte så centralt.”
Så vad väljarna tycker är alltså ”inte så centralt” för Björklund. Han vill att SD ska få minskat inflytande men agerar på ett sätt som gör att allt fler i väljarkåren inser att Sverigedemokraterna är det enda rimliga alternativet till de gamla partiernas lekstuga och önsketänkande. Dessutom så framkommer nu allt tydligare att Björklund vill sätta sig i Stefan Löfvens knä.
Men det ger inte den röda sidan majoritet. Liberalerna är så små att de inte spelar någon roll i statsministerfrågan. Så hur än Björklund vänder sig så kommer han att svika någon, antingen sina barn eller sina väljare.

Kan det bli så att han väljer att svika sina väljare kan det vara sista gången som Liberalerna sitter i riksdagen i alla fall med honom som partiledare.
Men som sagt frågan där kvarstår om det blir ett extraval om inte Liberalerna då trillar under fyraprocentsspärren och åker ur parlamentet. För under de senaste åren kan man fråga sig om inte det partiet tappat fotfästet med sina förslag om bl.a. lagliga knarkbutiker, lagligförklara tidelag, incest och nekrofili som ungdomsförbundet klubbade igenom på sitt årsmöte 2016.
För är det sådana saker som Liberalerna vill tillåta i Sverige så är det lika bra de försvinner från riksdagen, ja försvinner från politiken helt och hållet.

https://samtiden.nu/2018/11/jan-bjorklund-vad-valjarna-sager-ar-inte-sa-centralt/?fbclid=IwAR36MMxgP74nkIgkxIt4fOsP7rgGLG1B2l6A3HtucYhywmkrHNL1EoPuNhg

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *