Ann Heberlein: Det finns inga trygga rum

av | 10 november, 2018

Nästa helg går en kulturfestival av stapeln i Helsingborg. Bland de många inbjudna återfinns författaren och akademiledamoten Horace Engdahl. Detta har fått lokala vänsterpolitiker att reagera. Ingrid Mattiasson Saarinen, gruppledare för Vänsterpartiet i Helsingborg, kräver i en text i Sydsvenskan att Engdahl avbokas.

Hon får eldunderstöd av feministen Josefine Thorén som också ska delta vid kulturfestivalen “Kulturwknd”. Thorén menar att Horace blivit ”känd för sina misogyna, bakåtsträvande och empatiskt obildade uttalanden” och därför är en olämplig gäst. Ulf Dahlström, producent för Kulturwknd tar dock det hela med ro. I en replik till Thorén och Mattisson Saarinen menar han att Engdahl är inbjuden i egenskap av att vara en framstående litteraturvetare.

Läs vidare här…

Ann Heberlein

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *