Ny krishandbok efterlyses: Nationella riktlinjer om hur vi kan skydda oss mot gruppvåldtäkt

av | 10 november, 2018

Jag läser om nattens gruppvåldtäkt – 3 män mot en ensam ung tjej – i Björns trädgård och förvånas inte längre över det sexuella våldet som likt en pestsmitta sprider sig i Sverige. Björns trädgård vid Medborgarplatsen är en innerstadsfläck som Gud glömde, om jag får uttrycka det milt. Stölder, halsbandsryckningar, överdoser, misshandel, trakasserier, narkomaner, råttor stora som marsvin (verkliga djur alltså) tiggare, nordafrikanska “gatubarn” och uteliggare blandas här med trendiga hipsters och tonåringar på fyllan. Det var här en polis knivhöggs i augusti förra året. Jag undrar när politikerna tänker städa upp här, men även i övriga Sverige? Och när går man ut med nationella riktlinjer för hur kvinnor kan skydda sig mot gruppvåldtäkter? Kvinnofriden har aldrig varit så långt borta. Och samtidigt låtsas man som om allt är som det ska, medan sexvåldet skördar nya offer.

Katerina Magasin, fri press med kritisk blick. Swish 0733289122.

Ny krishandbok efterlyses: Nationella riktlinjer om hur vi kan skydda oss mot gruppvåldtäkt

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *