Paul Pascalau: Jag håller med. SD:s position i Riksdagen har gjort regeringsbildningen extremt besvärlig.

av | 16 november, 2018

Fast är det inte liksom det som är poängen med parlamentarism? Jag menar, om vi drar Anders Lindbergs logik till dess spets, då vore det ju bäst om vi inte hade politiska partier alls. Bara despotism. Då blir det ju ALDRIG regeringskris. Bara ett block styr. Antingen höger eller vänster eller allt däremellan.

Churchill lär ha sagt att demokratin är det värsta av alla statsskick utom alla andra. Och då måste vi tyvärr acceptera demokratins svagheter också. T.ex. just svårigheter i att bilda en representativ regering.

I Nederländerna lyckades man bilda regering trots att Geert Wilders blev näst störst. Så jag tycker för min del att man här i Sverige ska sluta klaga och börja samarbeta.

Paul Pascalau

Sauce: https://twitter.com/anderslindbe…/status/1063480720641937408

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *