Alice Teodorescu frågar: “Varför göder ni SD?” Jag ställer mig samma fråga.

av | 17 november, 2018

Jag och Alice Teodorescu har inte samma politiska syn men jag brukar gilla det hon skriver och denna ledare är inget undantag.
Hon frågar sig varför partierna göder SD, varför de tror att den strategin de hållit på med under 10 år ska fungera nu när den misslyckats så fatalt innan?
Vad är målet frågar hon sig?
Hon skriver “Det är allvar nu, för att använda centerspråk.”
Man kan verkligen fråga sig varför 7-klövern försöker gång på gång använda sig av samma strategi när den bokstavligen varit ett totalt fiasko innan?
Är det så att de är självplågare eller är det så att de verkligen tror att SD kommer att tyna bort och dö ut bara de fortsätter att hålla på att smutskasta, baktala och kasta epitet på dem?
Tror de att den strategin ska fungera när de sen anammar deras politik.

För gör de det så har de ingen självbevarelsedrift alls, då är de själva dömda till ett långsamt och smärtsamt borttynande.
Teodorescu skriver “Onsdagen den 14 november är en sorgens dag för alla oss som på riktigt inte ville se SD växa ytterligare.” Jag däremot vill säga att det var den dagen som partierna kanske vaknade upp och insåg att de inte klarar av att fortsätta utestänga ett parti som har 17,53 procent av den svenska befolkningens röster. Hon fortsätter sen med att skriva att “Till syvende och sist är det inte riksdagens partier som ger SD inflytande utan väljarna. Det finns ett tydligt samspel mellan de övriga partiernas agerande och väljarnas beslut att ge SD just ökat inflytande.”
Hon har så rätt i detta, men det är något som inte 7-klöverns partiledare eller för den delen merparten av deras riksdagsgrupper verkat förstå, för de tror att det är de som bestämmer i Sverige, att de vet mer och bättre än den svenska befolkningen.

Men gör de som Teodorescu gjort här, tittat på hur deras väljarstöd ökat så borde även riksdagspolitikerna förstå att fortsätter de med samma strategi, fortsätter de frysa ut dem så kommer de bara att växa ännu mer. De kommer att öka ända tills den dagen som de övriga partierna behandlar dem som vilket annat parti i riksdagen och inte “något som katten släpat in”. Teodorescu ger en del svar i andra delen av sin ledare, där skriver hon om att i början av 2000-talet började integrationsproblemen bli allt synligare. Men trots att de blev synligare så talades det relativt lite om saken, det var dåvarande Folkpartiet som lanserade språkkrav. Men inget hände, åren gick och Sverige stod allt mer ut inom EU genom att ha emot allt fler medan merparten av EU-länderna blev mer restriktiva.

Och så fortsatte det, mellan 2006-2010 så kastade Mona Sahlin och Fredrik Reinfeldt SD-kortet på varandra, och riksdagens partier förstärktes föreställningen att migrationsrelaterade problem, oavsett om de handlade om utrikes föddas arbetslöshet eller hedersvåld, skulle ignoreras.
Deras tes var att diskussion i dessa frågor alltid skulle komma att gynna SD, och då skulle dessa frågor tystas ner.
Men deras strategi att tysta ner de migrationsrelaterade frågorna slog så fel, för det var inte bara SD som såg, allt fler väljare såg samma sak och började reagera och ifrågasätta varför alla sådana frågor tystades ner. Det hjälpte inte att när någon närmade sig frågorna blev anklagad av övriga för att fiska i grumligt vatten, efterapa SD. Sen när SD kom in i riksdagen så blev de övriga partiernas strävan ännu värre, Alliansen och Miljöpartiet en migrationsöverenskommelse.
Denna överenskommelse var i att isolera partiet och kringskära dess möjligheter att utöva det inflytande väljarna gett dem.

Bättre blev det ju inte av all brunsmetningen som 7-klövern höll på med mor alla som hade samma åsikter som SD.
Allt detta ledde till att SD växte mer och mer, från att ha haft 5,7 procent 2010 så växte de till att få 12,86 procent 2014.
Detta efter att Reinfeldt stått och sagt “öppna era hjärtan” och att “Jag flyger ofta över den svenska landsbygden och det skulle jag vilja råda fler att göra. Där finns oändliga fält och skogar. Där finns mer plats än man kan föreställa sig. De som hävdar att landet är fullt, de bör visa var det är fullt”.
Att sen 2014 7-klövern slöt en överenskommelse som ytterligare skulle isolera SD och deras vågmästarroll samtidigt som de åsidosatte demokratin gjorde inte saken bättre.
Fler och fler medborgare insåg att SD hade rätt, att 7-klövern verkligen inte brydde sig om vad medborgarna tycker.

Dessa sju partiers enda politik var att utestänga det åttonde, deras enda handling var att brunsmeta alla som inte hyste samma åsikt som dem.
Även efter att Löfven “stramat upp” migrationspolitiken fortsatte detta brunsmetandet och till valet nu 2018 hade partiet som de övriga försökt få att försvinna ökat än mer, detta valet fick de 17,53 procent. Nu så har de vuxit ännu mer trots de övriga partiernas strävan att de ska försvinna ifrån riksdagen. Nu så börjar Centerpartiet och Liberalerna tala om samlingsregering där alla partier utom Vänsterpartiet och Sverigedemokraterna ska vara med, blocköverskridande regeringar allt i sin iver att utestänga och blunda för dessa problem som Sverige står inför.

Teodorescu skriver alldeles i slutet på ledaren att “Det är fullkomligt absurt! I över tio år har strategin gått ut på att frysa ut och isolera och i tio år har den strategin lett till att SD vuxit än mer. Slutsatsen – för den som verkligen vill stoppa SD från inflytande långsiktigt och inte bara posera med sitt motstånd för att vinna kortsiktiga, symbolpolitiska ryggdunkningar, blir således att utfrysning liksom ignorans av verklighetens problem enbart leder till att SD växer.”
Hon fortsätter med att fråga om det är målet och det gör jag också.
Teodorescu skriver till slut “För den konspiratoriskt lagde framstår det nästan som att man, medvetet eller ej, göder SD för att kunna mobilisera de egna i en uppdiktad kamp mellan gott och ont. Men det som nu sker är ingen lek. Det är allvar nu, för att använda centerspråk.”

Och man kan inget annat än hålla med Alice Teodorescu, det är på allvar nu och det är ingen lek. Väx upp och bete er som vuxna. För gör ni inte det kommer SD att växa än mer, det kommer att växa fram tills ni tar ansvar för det allvarliga som händer i Sverige. Gör ni inte det kommer det en vacker dag då ni kommer att be på era bara knän för att få sitta kvar i riksdagen. Det är en förutsägelse jag kan ge er i 7-klövern redan nu.

http://www.gp.se/ledare/teodorescu-varf%C3%B6r-g%C3%B6der-ni-sd-1.10900725?fbclid=IwAR3rh0lctrlqDW3UroxnfRsqA3iHHXgOc3QFBbNaYTqRmqjjNInJdfouqpQ

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *