Delade SD-kritik på nätet – åklagare förlorar jävärende

Av | november 20, 2018

Kammaråklagaren Lena-Marie Bergström som åtalade SD-politiker Christopher Larsson för hets mot folkgrupp får inte längre fortsätta handlägga ärendet, detta efter att anmäldes för jäv av SD-politikern då hon delade en film från Facebooksidan SD är lika med rasister.
Överåklagaren Mats Svensson menar att delningen är en privatsak och gör bedömningen att åklagaren agerat professionellt och opartisk i ärendet.
Han skriver dock: ”Däremot kan jag konstatera att innehållet i den delade filmen är sådant att det skulle kunna tolkas som om åklagaren genom delningen har gjort ett politiskt ställningstagande som innebär att sverigedemokrater på ett generellt plan är rasister”, säger han i ett pressmeddelande.
Dock kvarstår åtalet och kommer att prövas av en annan åklagare.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *