Några tankar över Stig-Björn Ljunggrens debattinlägg: ”Sluttjafsat!”

av | 22 november, 2018

Stig-Björn Ljunggren skriver nu efter att Annie Lööf kastat in handduken att nu får det vara sluttjafsat från politikerna, nu är det dags att vi sätter hårt mot hårt och använder samma medicin som politikerna använt på sjuka, arbetslösa.
För politikerna har använt piska och morot för att dessa ska hålla sig på banan och inte ligger det allmänna till last. Så nu är det tid att vi använder samma medel mot dessa politiker, Stig-Björn skriver: “Nu får det vara nog! Skärp er, annars drar vi in veckopengen!”

Och vad annat än hålla med honom i detta han skriver.
Varför inte säga så att alla dessa partier som nu hållit på att sondera utan att lyckas hitta en lösning skulle fram tills de hittar denna lösning blir av med sina riksdagsprivilegier, såsom fria resor, boendeersättningar och kanske t.o.m. riksdagsarvodena?
Kanske då de skulle få igång “sittfläsket” och slut på “munlädret” och sluta dra allt i “långbänk”. Kanske de då förstår att de som anställt dem är trötta på deras “snattrande”.

För att som Stig-Björn skriver: Deras löner och pensioner och uppehälle rinner ur våra plånböcker.
För när: det vi betalat för inte levereras enligt överenskommelse så får kontraktet omförhandlas. Det finns nämligen anledning att tro att det bara är den typen av budskap som biter på partierna just nu. Det har låst sig.
Bara en hotande katastrof kan få dem att ta sig samman.
Således. Nu får det vara nog! Skärp er, annars drar vi in veckopengen!

Jag håller inte med Stig-Björn Ljunggren politiskt men här säger han sanningen och bara sanningen, inga fina omskrivningar eller att han lägger skulden på någon.
För att läsa hans debattinlägg i sin helhet, gå in på nedanstående länk.

https://www.svt.se/opinion/article20124972.svt

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *