Våldtäkt anmäld på det HVB- hem där 17-åring dödades.

av | 22 november, 2018

Inte nog med att det begåtts ett mord på HBV-hemmet nu har det framkommit att på samma HVB-hem ska det ha skett en misstänkt våldtäkt.
Övergreppet som är anmält till IVO uppges ha skett tidigare i år, det ska ha skett då två yngre män vid minst två separata tillfällen tagit sig in på boendet utan att personalen lagt märke till det. Två placerade ungdomar ska ha hjälpt männen in på boendet.

Vid ett tillfälle ska personalen märkt att de placerade ungdomar betedde sig märkligt. Efter att personal gått in ett av rummen påträffade personal en ung man under en sängen. Mannen blev sedan avvisades från boende.
Vid ett uppföljande samtal med en av ungdomarna ska det framgått att en ung man varit där otillåtet nattetid och ”haft sex mot (offrets) vilja”. Personalen polisanmälde då händelsen.

Enligt IVO-anmälan har boendet vidtagit åtgärder efter “incidenterna” för att något liknande inte ska kunna ske igen. Enligt samma anmälan fungerade larmen troligtvis inte som de skulle i samband med händelserna, men det är oklart om det beror på ett tekniskt fel eller någon slags manipulation.
Boendet uppger att efter händelsen förstärktes nattbemanningen med personal som var vaken längre tid under natten.

https://www.expressen.se/gt/valdtakt-anmald-pa-hvb-hem-som-duniyo-17-dodades-pa/

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *