Varför ska just dem som kom hösten 2015 få stanna?

av | 25 november, 2018

Lång läsning, men värt det. Fatemeh Khavari är alltid intressant att följa på twitter. För några timmar sedan skrev hon: “Min personliga åsikt är att alla afghaner som kom till Sverige hösten 2015 bör få sanna i landet. Amnesti till de, PUNKT! Sa Anders Länge, en av Sveriges främsta kännare på Afghanistan som bl.a. med @Sak_Sweden, när vi såg ikväll #stopdeportations #RivAvtalet.”
https://twitter.com/…/1066424211747549186s=12&fbclid=IwAR3p…

((SAK Svenska Afghanistankommittén, arbetar med bistånd och har över 5000 anställda där 90% av dem är afghaner.)

Fatemeh Khavari är inte särskilt populär bland sina läsare. Lite poppis är hon, men det tycks mest vara av förvirrade vänsterblivna, femanazister, miljöpartister som tror afghaner har med miljön att göra och socialdemokrater som fortfarande tror på solidaritet och gemenskap, fast en omtolkad sådan. Ni vet så som den SSU Skåne sprider runt: Homosexuella är smutsiga, judar ska hatas och islamism är botemedlet för allt.

Senast igår kunde vi läsa om en 17-årig afghan som slipper utvisning efter att ha varit med och gruppvåldtagit en 15-årig flicka, med hänvisning till att det förelåg en risk att han själv kunde gruppvåldtas om han skickas tillbaka?! Jag skakar på huvudet samtidigt som jag skriver dessa rader. Det resonemanget går faktiskt inte att förstå. Flickan tvingades till oralsex, först tryckte den ena killen in sitt könsorgan i hennes mun, sedan den andre efter stund och så höll de på tills de kladdade ner hennes söndergråtna ansikte samtidigt. Verkligheten är aldrig vacker.

Khavarai läser dock inte sådana här hemskheter. När hon sitter på en historielektion och “läraren berättar om olika ideologier. Kastar ett öga på blodiga bilder från sista självmordsattack i ett av de säkra områden enligt Migrationsverket . Mina tankar går till mina utvisade vänner i Kabul medan han berättar om socialismen.” Är vi där nu tänker jag medan jag skriver, ytterligare en person som vill få oss att tro islamismen är botemedlet för allt?

Mina tankar går till lilla Ebba, till alla dem som miste livet eller skadades svårt på Drottninggatan i Stockholm. Jag vet inte vilken religion de hade/har, jag vet bara att flera mördades, många människor skadades och flertalets liv förstördes trots att de överlevde attacken. Om Khavari ändå haft förmåga att tänka på dem människor som där och då dog i vårt land, skulle hon kanske framstå som lite sympatisk.

Vi var en gång ett land vi var stolta över. Ett land vi likt barn kunde gnabbas och skryta om. Ett land med en stark flagga och enad nation. Ett land där generationer byggt, slitit, bildat familjer, skapat små samhällen och stora städer. Idag när vi tittar på dessa tidigare generationers slit i form av bilder så undrar man: Hur orkade de med allt slit? De orkade därför att de hade en tro om en bättre framtid – för OSS. De kunde väl aldrig tänka sig att de skulle komma människor som Khavari som bara kräver, som omnämns av ett språkrör som en tänkbar statsminister i ett framtida Sverig. Nog förstod jag att Gustaf Fidolin var en förvirrad vänsterbliven miljöpartist, men att det skulle vara så illa ställt hade jag aldrig kunnat tro. Mina tankar går också till alla riktiga flyktingar, kvinnorna och barnen, de som inte hade pengar att betala smugglarna men som faktiskt hade asylsäl.

Min personliga åsikt är att dessa 9000 män utan asylskäl ska skickas hem. De ska inte gå i skolan bland dem som faktiskt är barn. Om det blir så, så måste alla föräldrar gå man ur huse och kräva ersättning, och andra alternativ: Privatskola? Gymnasieamnstin tvingades på våra barn och på folket. Majoriteten var faktiskt emot. Lagrådet var faktiskt emot. Sd var emot. M var emot. KD var emot men så kom allt att hänga på den maktgalna Annie Lööf (C). Lööf satte spiken i kistan och i samma ögonblick döpte hon öppet om sig inför hela svenska folket till Globalist. För kunna slutföra akten var hon tvungen att visa Stefan Löfven att de röster han hade litat på som sina, för fullt nu skulle trilla över till Annie Lööf och C. Blir et extra val gäller det att tänka framåt.

Nåväl. Vad gäller Khavari, så är det samma sak hela tiden, oavsett hur många av hennes landsmän begår grova brott (det finns statistisk på det så kommer någon på fri ljusa idén att beskylla mig ska någon beskylla mig för att peka ut en grupp, så tänk er för innan, just saying). Låt mig påminna ni har drabbats av ett av PK-logikens vanligaste symptom: hjärnsläpp.

Men varför ska just dem som kom hösten 2015 få stanna? Dem som kom innan då, eller dem som kom efter? Varför inte hämta tillbaka dem som var ärliga och visade upp sina identitetshandlingar, som talade om varifrån de kom hit, hur gamla de var men bedömdes inte ha asylskäl och snällt åkte tillbaka. Deras handling visar prov på rättskaffenhet.

De andra 9000 som kastade sina identitetshandlingar, därför att de visste att utan identitetshandlingar skulle de få bättre förmåner. I Sverige behöver man inte ens göra sin ålder sannolik. Det är bara att drämma till med något. Jag är 26, har skäggväxt men säger att jag är 16. Deras nya mammor, som snabbt dök upp försvarade dem och talade om för den obildade svensken att afghanska barn har en annan skäggväxt. Som om just dessa speciella mammor vet allt om just afghanska män.

Den 13 november skriver Khavari att “Taliban rörelsen står stark. Därför går den för första gången in i områden i Afghanistan som tidigare sett som säkra. Där bor bland annat hazarer, enligt “en expert.2” Källan Khavari hänvisar till är AB som inte själva ens kan tala om vem denna expert är. Måhända det är Anders Lindberg själv? Tweetinlägget avslutas med en bild på döda hazarer. (Fri tolkning av märklig svenska)

Den 16 november lägga Khavari upp samma bild på döda hazarer, artikel och använder sig av samma expert. Den här gången används däremot bilden med syftet att påvisa att Sverige är på väg att döda 48 personer som förbereds för utvisning. “Den här utvisningen måste stoppas!, avslutar hon ingressen.

Khavari gillar nog Jonas Gardell men det är inte därför hon lägger upp hans artikel “Det gör så ont i hjärtat, Löfven!”, skriver Gardell. En sådan där tårdrypande text som kultureliten älskar. Gardell skriver om VÅR SKYLDIGHET att ge BARN, UNGDOMAR och UNGA VUXNA. Herregud! De barn, unga barn, unga vuxna, ungdomar ofta i samma stycke. Förvirringen är total. Vet någon idag hur ett barn ser ut?

Sedan mer BARN fast denna gång en bild på ett riktigt barn. Jag är djupt chockad, trodde på fullt allvar, att Khavari inte såg skillnad mellan barn och riktiga barn. Och så här håller det på i tweetinlägg efter tweetinlägg. Bara känslor. Brustna hjärtan. Psykdöden, Specifika siffror på exakt hur många som kommer dö – 48 stycken tror jag det var.

Lång text som jag i realtid fått rättat.När ma skriver om vad någon annan skriva som inte själv riktigt kan språket blir det kantigt. Det blev det idag. Hoppas den är läsbar nu.

https://press.raddabarnen.se/…/ny-rapport-fraan-raedda-barn…

https://www.sydsvenskan.se/20…/sverige-var-vart-slutliga-mal

Bildkälla,1: Sydsvenskan, Bildkälla, 2: Rädda Barnen

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *