Chefens fräcka miljonkupp på äldreboendet, gjorde över 400 uttag från äldres bankkort.

Av | november 26, 2018

Var är Sverige på väg hän kan man fråga sig när man läser dessa artiklar. När man läser om en chef på ett äldreboende som stal över en miljon från boende på ett äldreboende i Göteborg. Det var i vintras som de anställda på boendet rapporterade att pengar hade försvunnit från de boendes konton. Och inte lång tid efteråt så uppdagades det att en chef
misstänktes ha stulit bankkort från de boende, pengar ur kassaskåp samt värdesaker från de boendes rum.

Enligt åtalet ska chefen ha gjorts över 400 uttag med de boendes bankkort.
Åklagare Niklas Högdén säger till Expressen: “Det är över en miljon kronor det handlar om.”
Chefen ska även beställt elektronikprylar för tusentals kronor till sig själv, bland annat två tv-apparater, och betalat med boendets pengar. En högre chef berättar i förhör att de inte hittat någon ny tv-apparat hos någon boende eller i de gemensamma utrymmen inte heller personalens utrymmen.
När stölderna väl kartlades av bolaget fick chefen avsluta sin tjänst omedelbart. Chefen åtalats i fredags för trolöshet mot huvudman och grovt bedrägeri.

Boendets kommunikationschef säger: “Det var en fullständig chock när det här upptäcktes. Det är fruktansvärt upprörande att man utnyttjar sin ställning och skaffar sig tillgång till de boendes privatekonomi.”
Kommunikationschefen tillägger: “Även om vi också drabbats av detta så är det värsta att de äldre drabbats. Men vi har valt att kompensera de utsatta personerna för den ekonomiska skadan.
Det är ändå glädjande att boendet tagit sitt ansvar i detta och ersatt de boende, för det är ju trots allt boendets ansvar. Det var ju de som hade anställt chefen.

 

https://www.expressen.se/…/misstanken-chefen-stal-over-en-…/
https://nyheteridag.se/chef-pa-aldreboende-stal-bankkort-f…/

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *