På Lindöskolan i Kalmar kommer luciatåget inte att innehålla några pepparkaksgubbar.

av | 28 november, 2018

Nu har det banne mig gått för långt! Allt som för roligt, normalt och oförstört för barn ska krossas av vuxna som rasism i precis allt.

Nu är det pepparkaksfigurerna som står på tur at förbjudas. Det kommer inte dröja länge förrän de kommer förbjudas från att köpas eller bakas hemma för att äta. Julmyset kommer få hemlighållas och bara speciellt invigda kommer få kunna delta. Det låter som fullständigt tokigt men det skulle inte förvåna mig

På Lindöskolan i Kalmar kommer luciatåget inte att innehålla några pepparkaksgubbar. Gissa nu vad det kan tänkas bero på? Anledningen är för att det kan uppfattas som rasistiskt. Av vem? Ja inte är det barnen som uppfattar dem som så, utan det är vissa vuxna som inte helt tappat förståelsen och kunskapen om vad rasism är.

Detta har rört upp känslor hos många föräldrar som menar att det har spårat ur.

– Jag blir så ledsen. Barn är så oförstörda och de tycker om vad de tycker om och vad de inte tycker om och jag blir så trött att man ska göra något till ett problem som inte är ett problem. Många människor idag är så rädda och vill bara följa med den stora flocken, säger en förälder till 24Kalmar.
https://24kalmar.se/pepparkaksfigurer-forbjuds-i-luciatag-s…

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *