Sjöstedt kräver inflytande om regeringen bygger på Vänsterpartiets mandat.

| 28 november, 2018

I går var det Annie Lööf som kom med sin kravlista för att sätta sig i en Löfven ledd regering. I dag är det Jonas Sjöstedt som kommer med sina krav.
Han säger: “Bygger en regering på våra mandat då ska vi ha politiskt inflytande.”
Sen beskriver Sjöstedt, Annie Lööfs kravlista som ”en önskelista långt, långt ut på högerkanten”.
Han säger: “Jag tycker att det är bra att man nu öppnar för att Stefan Löfven kan bli statsminister. Samtidigt tror jag även Centerpartiet inser att Stefan Löfven inte kan driva en politik som är klart till höger om den som regeringen Reinfeldt bedrev på sin tid.”

När då SVT frågar: “Kraven i sig, vad tycker du som vänsterpartist om dem?”
Sjöstedt svarar: “Vi är helt ointresserade av en regering som chockhöjer hyrorna så att hundratusentals svenskar tvingas lämna sina hem, eller som sänker löner med statliga ingrepp. Det är inte den politik vi vill ha. Vi har egna förväntningar och krav på vad vi vill att regeringen ska göra, och också gränser för vad den kan göra.”
Men vad kommer då att hända om Löfven ger efter på Lööfs krav, kommer ändå Vänsterpartiet ställa sig bakom utan att få något inflytande?

Eller kommer Vänsterpartiet att som Sjöstedt säger inte vara ett tyst stödparti som släpper fram en mittenregering med C, L, S och MP.
Så då kommer de alltså inte att stödja en Löfven ledd regering om Centerpartiet får igenom sin politik i en sådan, och Centerledaren har ju redan sagt att hon inte sätter sig i en regering med stöd av “ytterlighetspartierna” V och SD.
Så då kan man fråga sig varför hon inte redan nu säger nej till Löfven, för han vill säkert ha med Vänsterpartiet i sitt regeringsunderlag. Även om de inte får något inflytande.
Och som sagt var Löfven behöver Vänsterpartiets röster för att kunna bilda en regering.

Att sen Sjöstedt helst av allt vill se en regering bestående av endast S och Mp där Vänsterpartiet kan lägga snaran kring Socialdemokraternas halsat och idka utpressning som han gjort under den sista mandatperioden.
Så jag undrar nu om inte Löfven sliter sitt hår i vånda över alla dessa oförenliga krav som först Lööf och nu Sjöstedt ställt för att stödja honom och den regering han ska presentera på måndag?
Man frågar sig om han känner av denna utpressning och om han ändå kommer att försöka bilda någon regering, eller han kommer att bara be om en omröstning om S Mp-regering?

https://www.svt.se/nyheter/inrikes/sjostedt-ska-ha-inflytande-om-regering-bygger-pa-vara-mandat?fbclid=IwAR19LsxrKb1mRgUJegfh-XH8Ldk06YYZZBboNs-zNHdb2y1HrQP19dDnceE

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *