Tino Sanandaji: Det finns inga skäl att oroa sig för ekonomin när det råder permanent högkonjunktur för de som lever gott på andras pengar.

av | 28 november, 2018

Nu när många svartmålat med prat om regeringskris, nedskärningar och hemlöshet är det kul att se att hårt arbete fortfarande lönar sig:

”Byggnads toppar flög business class till Sydafrika
Fackförbundets representanter tog ut semester och åkte till nationalpark…Aftonbladet har tidigare berättat hur Lindholm fick en nyrenoverad fyrarumslägenhet i centrala Stockholm av Byggnads och Kommunals fastighetsbolag – en lägenhet som hade byggts om åt honom. Lindholm ägde vid tillfället redan en villa knappt två mil bort, som han då kunde sälja för drygt fem miljoner kronor. – Självklart ska man vara ett gott föredöme för sina medlemmar. Men i det här fallet handlar det om mitt omfattande arbete. Jag har helt enkelt inte tid att ta hand om mitt hus, sa han då”

SVD: ”Politiker vill chockhöja sina löner: ”Rimligt”. På Lidingö vill kommunalpolitikerna undvika misstag som tidigare gjorts. Därför vill man nu höja sina arvoden rejält. Det innebär att exempelvis kommunstyrelsens ordförande Daniel Källenfors (M) i framtiden kan komma att tjäna runt 108.000 kronor i månaden – en löneförhöjning på nästan 20 000 kronor”

SVT: “Gängkriminella bjöds på skidresa och hotell på Gotland. SVT:s granskning visar att socialtjänsten i Malmö placerat flera kriminella unga män i stödboenden runt om i staden som en del i hjälpen att förmå dem att sluta begå brott. Men så har inte skett. Mordförsök, innehav av sprängmedel, knark och vapen är några av brotten som de har begått under tiden…Förra året fick flera av de placerade gängkriminella åka på skidsemester som företaget bjöd på”

Ni ser? Det finns inga skäl att oroa sig för ekonomin när det råder permanent högkonjunktur för de som lever gott på andras pengar.

Tino Sanandaji

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *