KATERINA MAGASIN: Medan allt fler svenska hemlösa svälter fortsätter Sverige betala miljoner till kriminella afghaner

av | 1 december, 2018

Sveriges ekonomiska realiteter hårdnar. Grupp ställs nu öppet mot grupp. Medan många lider, ger man andra resurser som för hungriga gamla svenskar låter som rena fantasier. Men sådant är det svenska samhället 2018. Kriminella unga män från Afghanistan skäms bort av kommunerna – medan 231 barn blev hemlösa i Sverige under första halvan av 2018. Antalet hemlösa totalt beräknas vara 33 000 (mörkertalet är antagligen högre). Välfärdssamhället håller på att krackelera, konstaterar Lotta Säfström, vd för Göteborgs kyrkliga stadsmission i en artikel i Expresen igår. Men ingen ställer relevanta frågor om hur det kan komma sig att vissa i Sverige tillåts ha det tryggt och bra medan de som byggt landet tvingas svälta i förnedring. Efterforskningar visar till exempel att Göteborgs stad, samtidigt som man avskedar sjukvårdspersonal och säger sig inte ha råd med snöröjning, betalar 450.000 kronor i månaden till ett enda hvb-hem som ger boende åt sex afghaner, varav minst en är kriminellt belastad och så sent som förra veckan knivhögg en annan afghan i magen i Nordstan.

Läs mer på Katerina Magasin. Stöd via swish 0733289122 eller konto SEB 5206 1604 404.

Medan allt fler svenska hemlösa svälter fortsätter Sverige betala miljoner till kriminella afghaner

 

 

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *