Malmö. JUST NU: Pojke skjuten – hittades inne på pizzeria

av | 2 december, 2018

En tonårig pojke ska ha blivit skjuten på en pizzeria på Lundavägen i Malmö vid 20-tiden på söndagen.

Det bekräftar polisen vid 21-tiden på söndagen.

Pojken var kund i pizzerian när han blev beskjuten med flera skott. Han är förd i ambulans till sjukhus.

Larmet om skottlossningen inkom till SOS klockan 20.10. Polisens fick in flera samtal om att höga smällar hörts i närheten av Värnhemstorget. Polis och ambulans larmades till platsen.

– Inne på pizzerian lokaliseras också en person med misstänkta skottskador. Jag kan inte gå in på skadeläget just nu, säger Rickard Lundqvist, presstalesperson på polisen i region syd.

Vid 21-tiden bekräftade polisen att det var en tonårig pojke som varit offret.

Pojken ska ha varit kund i pizzerian när han blivit beskjuten med flera skott.

– Han har förmodade skottskador och är under vård på sjukhus, skadeläget är just nu okänt. Han är förd med ambulans till sjukhus och prio ett är att han får vård. Jag kan inte gå in på vad han sagt och inte sagt, säger Rickard Lundqvist.

Sköt genom fönster

Enligt polisen ska skytten ha stått på gatan utanför. Skotten har gått in genom ett fönster på pizzerian. Polisen skriver i ett pressmeddelande att man inte ser någon koppling mellan pizzerian och dådet som sådant.

– Skytten stod på gatan utanför och sköt in i pizzerian. Hur skotten träffat kan jag inte gå in på, säger Rickard Lundqvist.

Kan det bli tal om fler målsäganden än den skjutne pojken?

– Det kan det bli, men jag vet inte om det var några fler kunder i lokalen vid händelsen. Däremot lär det ju ha varit personal på plats eftersom pizzerian var öppen, säger Rickard Lundqvist.

Enligt vittnen har polisen spärrat av ett område cirka tvåhundra meter från den aktuella pizzerian. Ett stort antal polisbilar och ambulanser finns på platsen.

Polisen har spärrat av ett stort område, från Hornsgatan till Östra Förstadsgatan/Sallerupsvägen vid Värnhemstorget. Kriminaltekniker och specialsökhund är finns på platsen.

– Vi har gjort vissa fynd, säger Rickard Lundqvist.

Just nu förhör poliser på plats vittnen till händelsen och gärningsmannen eftersöks.

Uppgifter har också inkommit att polisen samtidigt genomför en kontroll i en lägenhet några hundra meter från platsen. Men enligt polisen har den insatsen inte att göra med händelsen vid pizzerian.

Bil försvann mot centrum

Händelsen har fått återverkningar på kollektivtrafiken i området. Flera busslinjer har fått ändra sin rutt efter att polisen spärrat av platsen.

Flera vittnen ska ha berättat att de både hört och sett en bil rivstarta från den aktuella pizzerian och försvinna in mot centrum. Uppgifterna har inte bekräftats av polisen.

https://www.expressen.se/kvallsposten/just-nu-man-skjuten-pa-pizzeria-i-malmo/

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *