Tino Sanandaji: Återigen är svenska folket klokare än svenska eliten, och straffar det farsartade politiska spelet.

av | 2 december, 2018

Förtroendet för Annie Lööfs rasar trots kändisarnas och journalistkårens hyllningar medan Ebba Busch Thor stiger som en raket och nu är på delas förstaplats. Jan Björklund är nu så impopulär att det är svårt att se hur han ska överleva som partiledare.

Vem hade kunnat gissa att borgerliga väljare som valde en borgerlig statsministerkandidat blir missnöjda av att deras röster används för att ge makten till ännu en S-regering?

SVT: ”Väljarnas förtroende för Centerns partiledare Annie Lööf rasar medan Kristdemokraternas Ebba Busch Thor tar över ledartröjan och hamnar på rekordnivåer…Annie Lööf, som före valet var den partiledare som hade högst förtroende av alla efter Ulf Kristersson, faller nu hårt. Och det gör också Jan Björklund, med 7 procentenheter, jämfört med förtroendemätningen i augusti strax före valet. För Jan Björklund innebär det ett bottenrekord”

Mats Knutson: ”Uppenbart har varken Annie Lööfs eller Jan Björklunds agerande ingett förtroende bland väljarna. Annie Lööf som länge låg i topp i förtroendelistan rasar nu från andra till femte plats. Mest smärtsamt för henne är nog att hon också hamnar efter Sverigedemokraternas partiledare Jimmie Åkesson… Kristdemokraternas partiledare Ebba Busch Thor är den stora vinnaren i Novus förtroendebarometer”

Utöver att väljare belönar Ebba Busch Thor belönas för sitt stabila agerande efter valet fortsätter förtroendet för hennes öka ju mer hon exponseras för allmänheten i en trend som började tidigare. Ebba Busch Thor är helt enkelt avsevärt mer kompenent än vad allmänheten först insåg, och när hon värmer upp sig och blir mer erfaren ökar hennes trovärdighet.

Förtroende som man förtjänar gradvis och bygger på en stabil grund är mer bestående än popularitetsbubblor som media skapade för Miljöpartiet och nu Annie Lööf som belöning för att de driver journalisternas värdegrund, men som tenderar att sprickas förr eller senare när vänsterpopulismen sätts på prov.

Tino Sanandaji

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *