Centerpartiet i möte om att stödja eller inte stödja Löfven i regeringsfrågan

av | 3 december, 2018

Centerpartiets partistyrelse har varit samlade under måndagsförmiddagen för att diskutera regeringsbildningen, och nu har även riksdagsledamöter anslutit sig för att delta i diskussionen. För Annie Lööf måste få godkänt från dessa om hon ska gå vidare med förhandlingar med Löfven.
Men nu så framkommer det att Centerpartiet inte är så enade som Lööf försöker det att se ut, det framkommer att det nej som var till Kristerssons regeringsförslag gällde bara det och att det handlade bara om att Centerpartiet ville pröva spåret med MP.

Så Annie Lööf hade nu på morgonen inget mandat till att göra det hon gjort, alltså förhandla om att stödja en Löfven-ledd regering. Och nu uppenbarar sig att det även finns åsiktsskillnader inom Centerpartiet.
Så frågan man kan ställa sig nu är om SCB:s opinionsmätning i morgon visar att centersympatierna sjunkit kanske lika mycket som Annie Lööfs sympatier så kan det bli svårt för henne att få det stöd hon vill ha av partistyrelsen i att stödja en rödgrön regering.

Och om det händer så kommer nog inte heller Liberalerna och Björklund att våga ta det steget. Men även om han och Liberalerna gör det så kommer trots allt en majoritet att rösta mot Löfven. Men även om både Centerpartiet och Liberalerna röstar för en Löfven-ledd regering så återstår det att se om Vänsterpartiet röstar för en sådan. Det sista jag hörde i den frågan var att Sjöstedt inte kommer att rösta för en regering han inte får inflytande över och med Centerpartiet och Liberalerna med i konstellationen så betvivlar jag i alla fall att de vill ge Vänsterpartiet något inflytande. För både Lööf och Björklund har varit tydliga med att de inte vill att varken SD eller V ska få ha något som helst inflytande över svensk politik de närmaste fyra åren. Och då kan nog inte de heller räkna med deras röster i en statsministeromröstning.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *