Migrationsverket vägrar betala all skadegörelse på förstörda flyktingboendet.

av | 3 december, 2018

När man läser denna artikel i Ystads Allehanda så frågar man sig om Migrationsverket vill få företag att hjälpa dem med migrationsmottagandet eller inte?
För när Casariva välkomstboende krävde drygt 4,6 miljoner kronor i ersättning för skadegörelse på två flyktingboenden i Ystad så erbjöd Migrationsverket företaget knappt tiondelen av det i sitt slutbud.

Detta är inte det enda krav som Migrationsverket fått flera andra liknande krav från andra företag ligger i olika tingsrätter i landet. De boenden som Casariva hyrde var Beach house i Sandskogen och Ystad spa och konferenshotell på regementsområdet. I februari förra året stängde båda anläggningarna. Behovet av boenden hade minskat när flyktingarna blivit färre.

När sen slutbesiktningarna på anläggningarna skedde visade det sig att Ystad spa och konferenshotell hade på 16 månader förvandlats från ett trestjärnigt hotell till ett renoveringsobjekt.
Beach house var också i behov av renoveringsarbete, men i mindre omfattning. Och Casariva hävdar att Migrationsverket som uppdragsgivare är de som ska stå för renoveringarna. För Ystad spa och konferenshotell handlar det om nästan 3,9 miljoner kronor, för Beach house om drygt 770 000 kronor.

Det handlar alltså inte om några småpengar precis, Migrationsverket har hittills accepterat 275 000 för Ystad spa och konferenshotell och 92 000 för Beach house. Alltså bara en spottstyver gentemot vad Casariva begär.
Men man frågar sig vad som händer om de inte betalar vad asylboende företagen begär, kommer Migrationsverket att få några nya företag att ställa upp med att driva migrationsboenden i framtiden eller kommer det att bli så att Migrationsverket själva får köpa in och driva boenden i framtiden?

Men sen så kommer frågan upp varför dessa företag har så svårt att få pengar från myndigheten när det i andra fall finns hur mycket pengar som helst. När Migrationsverket inte kollar upp någonting förrän där är journalister som undersöker frågan och börjar ställa frågor om sakerna.
Är det kanske så att på Migrationsverket sitter där personer som bokstavligen sitter på dubbla stolar?
Att där är personer där som förhandlar med sig själva alltså?
För en sak är säker där är något som inte stämmer inom denna myndigheten.

http://www.ystadsallehanda.se/article/miljontvist-om-forstort-flyktingboende-migrationsverket-vagrar-betala-all-skadegorelse-ett-skamb/?fbclid=IwAR1WVb68zCbcgCx30HRTYEtQs9eAo6TErRFjTHNshc2UtDbXmitdqaBmQ04

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *