Ny mätning lär påverka utgången av regeringsförhandlingarna

av | 3 december, 2018

I morgon kommer SCB:s stora opinionsmätning och nu så säger statsvetare vid Södertörns högskola Jenny Madestam att denna undersökning kan få konsekvenser angående regeringsbildningen. Hon menar att ett parti som får förstärkt förtroende i undersökningen får per automatik ett starkare utgångsläge i förhandlingarna. Och med det kanske inte räds ett extraval lika mycket som ett parti vars siffror visar att de ligger nära gränsen att åka ut om det blir ett extraval.

En annan som har ungefär samma uppfattning är statsvetarprofessorn vid Stockholms universitet Tommy Möller som säger att även om förhandlingarna långt ifrån är klara så lär SCB:s opinionsmätning påverka regeringsförhandlingarna.
Han tror att SD kommer att stiga och att det är ett utslag på hur väljarna tycker politikerna skött regeringsprocessen.
Så frågan är om vi inte får se en del politiker stå och kallsvettas innan SCB:s siffror presenteras?

https://www.fplus.se/statsvetare-ny-matning-lar-paverka-utgangen/a/Ql4VKJ?fbclid=IwAR1LjVe2UdrbW-Xe-eSIcxF_izmjbSKqA7d4dzPgE9Z_67MgDNBXR6eQZSs

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *