Försäkringskassecheferna sparkades fick nio miljoner i avgångsvederlag

av | 4 december, 2018

Försäkringskassan är en guldkalv åt vissa och en dödsdom åt andra. För inte kan man kalla de avtal som Försäkringskassans sparkade chefer fått för annat än guldkantade. De sista fyra åren har Försäkringskassan betalt ut 9 miljoner kronor till tre av deras sparkade toppchefer.
Hur många av Sveriges 270 000 statsanställda kan räkna med sådana guldkantade avgångsvederlag som försäkringskassedirektörerna på Försäkringskassan när de kommer på kant med högste chefen och slutat “frivilligt”.

Detta medan samma Försäkringskassa jagar de som är sjukskrivna, de som behöver LSS.
Man frågar sig om vad detta säger om den myndigheten annat än att den göder sina egna medan de som är sjuka och skadade får lida.
Är det konstigt att de i folkmun får heta “förnedringskassan” eller “dödgrävarna” efter att de säger att dödssjuka är friska nog att arbeta, eller när de sänder brev till dödsbon där de säger att den döde är frisk nog för att arbeta?

Men det är väl så att vi inte behandlas lika, att vissa är värda mycket mer än andra hos Försäkringskassan.
För det var inte så länge sen som Försäkringskassan blev påkommen med att ge lönepåslag till de handläggare som gav många avslag på sjukpenning.
Så frågan är om inte myndigheten skulle läggas ner i sin nuvarande form. Sen kan den alltid startas om igen i en annan form där inte regeringen har något inflytande alls utan det är en myndighet som bara ska betala ut ersättningar mot läkarintyg och inte som nu bara ifrågasätta dessa intyg.

Så gör om och gör rätt, frånta dessa höga chefer sina guldkantade avtal och ge dem som är sjuka och funktionsnedsatta det som de behöver.
För fortsätter skandalerna om denna myndighet så kommer de svenska medborgarna till slut få nog och göra revolt mot alla dessa orättvisor.

https://www.expressen.se/…/toppcheferna-sparkades-fick-ni…/…
https://www.ifmetall.se/…/fk-hade-fel-han-var-inte-arbetsf…/
https://www.aftonbladet.se/…/catrine-51-dog-ansags-fullt-ar…
https://www.svt.se/…/handlaggare-pa-forsakringskassan-fler-…

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *