Gruppvåldtäkter som etnoreligiösa brott.

Igår kunde vi läsa om en tioårig flicka som gruppvåldtagits av sju män. De misstänkta männen är huvudsakligen mellan 20 och 30 år. En av männen är över 30. Enligt polisen finns det en möjligt att det kommer att dyka upp ytterligare misstänkta. Samtliga är häktade. Den här nyheten träffade många av oss rakt in i hjärtat, då är det svårt att skriva något samlat och konkret. Idag läser jag Hanif Balis twitterinlägg om händelsen och han sätter ord på det vi faktiskt måste få börja prata om – Etnoreligöst motiverade brott riktade mot svenska flickor.

https://www.hbl.fi/…/sju-man-misstankta-for-valdtakt-pa-ti…/

Hanif Bali skriver att “medianåldern för flickor som fallit offer för gäng- eller gruppvåldtäkter i Sverige är 15 år. 88% av förövarna har utländsk bakgrund. Detsamma som med fallet i Finland. Även så i Nederländerna och England.”
https://twitter.com/hanifbali/status/1069749214467555330

Det Hanif Bali skriver får mig att tänka till – för det han skriver är ju rätt. Det är på tiden att vi börjar “prata om dessa massövergrepp som etnoreligiöst motiverade våldtäkter”.

Låt oss för ett ögonblick föreställa oss det omvända – “att 88% av gruppvåldtäkter utförts av pursvenskar mot 15-åriga invandrarflickor. Uppburna av en bredare kultur där invandrarflickor anses ”lösaktiga”, fortsätter Bali. Antirasistiska fackeltåg, straffskärpningar ock försvårande omständigheter hade varit svaret.

Det hade med andra ord blivit ett j@vla liv, nu är det tyst – dödstyst. Varför är det så? Är de mindre skyddsvärda? Ska svenska flickor “tåla” mer därför att de tillhör majoritetssamhället? Risken är stor att det är den övergripande förklaringen.

Tidigare Justitiekanslern (JK) Göran Lambertz var av uppfattningen att svenskar INTE omfattas av lagen utan hävdade att: “syftet vid tillkomsten av straffstadgandet om hets mot folkgrupp var att tillförsäkra minoritetsgrupper av skilda sammansättningar och bekännare av olika trosuppfattningar ett rättsskydd. Att någon uttrycker kritik mot svenskar torde inte ha varit avsett att träffas av straffstadgandet”. Samma bedömning gjordes av Anna Skarhed i januari 2013, justitiekansler mellan åren 2009–2018. År 2015 klargjordes dock att svenskar anses vara en folkgrupp inom ramen för detta brott. Det som skiljer svenskar från andra skyddade grupper är att de får tåla mer. Det hela klargjordes i en dom från Norrköpings tingsrätt. Lagen och dess förarbeten visare oss att svenskar och andra folkgrupper ska behandlas olika när det gäller hets mot folkgrupp.
https://lawline.se/…/hets-mot-folkgrupp-galler-aven-svenskar
https://sv.wikipedia.org/wiki/Hets_mot_folkgrupp

Vi har egentligen stöd att via lagen att driva den här frågan som rasistiskt motiverade brott. Men som Hanif Bali påpekar: “Jag förstår faktiskt inte varför det ska vara så svårt att försöka gräva i det här som ett rasistiskt motiverat våld.” Har fenomenet att skuldbelägga alla svenskar för rasism lett till att man är rädda för att alla invandrare blir anklagade för att detsamma?”
https://www.hbl.fi/…/sju-man-misstankta-for-valdtakt-pa-ti…/

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *