Jenny Sonesson: Vad har DN för syn på M och KD?

av | 4 december, 2018

Mats Persson – liberal i opposition Foto: Ingemar D Kristiansen

Sedan Liberalerna vände Alliansen ryggen har siffrorna störtdykt. Partiet har minskat 1,2% och Jan Björklund ligger i botten när det gäller förtroende, bara språkrören finns under honom. Men DN:s ledarsida vill uppenbarligen att Liberalerna ska tvingas flytta ut ur riksdagshuset. Trots alla varningssignaler rekommendera DN lilla sårbara L att göra upp med sossarna och ekonomiskpolitiska talespersonen Mats Perssons borgerliga liberala linje kritiseras hårt. Vad har DN för syn på M och KD?

“Strategin bygger dessutom på förutsättningen att man kan lita på M och KD som gränsvakter mot SD-inflytande. Farlig gambling. Ebba Busch Thor brukar säga att den som är trygg i sina värderingar inte behöver vara rädd för Sverigedemokraterna, men hon lyckas aldrig klargöra vilka värderingar det är hon syftar på. Och M är just nu ett på djupet mer kluvet parti än L, med SD-vänliga väljare och företrädare som partiledningen har svårt att hantera.”

Har DN en liberal eller socialdemokratisk ledarsida? Man börjar ju undra…

Jenny Sonesson

Läs i DN här…

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *