IS-rekryteraren var utvisad från Sverige

av | 5 december, 2018

2015 dömdes Shannon Conley i USA för att ha gett stöd till Islamiska staten. Hennes rekryterare Yousr Mouelhi hade innan de fick kontakt precis lämnat Sverige. Bild från propagandafilm för IS. Personerna på bilden är inte samma som i artikeln.

Fallet med Shannon Conley fick stor uppmärksamhet i USA

En internationellt uppmärksammad IS-rekryterare i Syrien hade precis innan blivit utvisad från Sverige. Det visar Dokus granskning av fallet.

Fallet med Shannon Conley och hennes rekryterare Yousr Mouelhi fick stor uppmärksamhet i USA. Bild från CNN:s rapportering.

I januari 2015 dömde en amerikansk domstol den 19-åriga sjuksköterskan Shannon Conley från Denver till fyra års fängelse för att ha hjälpt terrorgruppen Islamiska staten. Fallet var mycket uppmärksammat i USA, eftersom det var ett av de första fallen där en amerikan dömdes för att ha stöttat IS. Det rapporterades också om hennes rekryterare i Syrien, en 32-årig tunisier vid namn Yousr Mouelhi.

Läs i Doku här…

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *