På lördag och söndag demonstrerar vi igen på Mynttorget!

av | 5 december, 2018

Söndagen den 2 december 2018 var startskottet för Mynttorgetprotesterna mot maktelitens missbruk av folkets förtroende. Först och främst gäller det protester mot undertecknandet av FN:s migrationsramverk Global Compact, som bland annat USA och Australien samt en rad europeiska länder väljer att hoppa av från. Sverige står dock i begrepp att underteckna avtalet som av de hårdaste kritikerna kallas ett “självmordsavtal” då man ger upp landets suveränitet i migrationsfrågor och dessutom riskerar yttrandefriheten att inskränkas allvarligt. Därför fortsätter nu protesterna med nya demonstrationer i Stockholm lördagen den 8:e och söndagen den 9:e december.

Jag har fått frågor från folk runtom i Sverige om demonstrationer också ska äga rum i andra städer. Det tycker jag vore på sin plats! Men jag och några till med mig är bara en handfull personer som engagerar oss, så alla andra får ta egna initiativ. Se på de franska kämparna, de slipper nu skattehöjningar, till skillnad från oss, för att de slagit näven i bordet och sagt ifrån. Svenska skattebetalare däremot ska fortsätta skyffla in pengar till menskonst, utländska terrorister, homofober i Tanzania och svindyra boenden till “nyanlända” medan de egna medborgarna är hemlösa, hungriga och med trasiga tänder (för tandvården för 50-lappen ges till såna som inte bidragit med en enda skattekrona).

Är svensken då helt bortklemad med att sitta och vänta på att Pappa Staten ska komma in och styra upp allt och leda lille Sven i handen och säga “nu gör vi så här”? Kanske, men då är det dags att vakna till en smula. Det är dags att inse att Pappa Staten ligger dygnfull i nåt hörn och har övergett sina barn, medborgarna, för länge sen. Pappa Staten har berusat sig på makt och självförhärligande och låter sina barn gå trasiga, hungriga och misshandlade. Det är således upp till var och en att ta initiativ, protestera, bilda nätverk, säga ifrån. Jag har kämpat som ett djur och mina krafter är inte outsinliga. Jag kan inte hjälpa hela Sverige med att berätta hur man gör, att organisera, att rodda och fixa, att vara den som ideellt slåss för att rädda ett samhälle som håller på att spåra ur. Det jag kan är att skriva, att inspirera, att ge er en gnutta energi och mod. Men sen måste många andra kavla upp ärmarna. Alternativet? Att sitta kvar på Titanic medan det sjunker.

Läs mer på Katerina Magasin. Stöd gärna fri journalistik via swish 0733289122 eller konto SEB 5206 1604 404.

På lördag och söndag demonstrerar vi igen på Mynttorget!

 

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *