Minkfarmare döms för att ha försökt stoppa aktivister

av | 6 december, 2018

Man kan ha olika känslor angående minkfarmare, det har jag full förståelse för.
Men vad jag inte har förståelse för är att en domstol han döma två stycken minkfarmare för skadegörelse efter det att de hade försökt stoppa aktivister.
När dessa farmare hade flera maskerade yngre aktivister som släppte ut minkar på “besök” på deras gård. Och när de efter att ha jagat dem försökte att göra ett envarsgripande, d v s en rättighet för vem som helst att gripa personer som har begått brott.

Så blir det dessa minkfarmare som döms, dels för skadegörelse då de slängde varsin vägkon mot bilens vindruta så att den sprack, dels till böter för att rätten inte tyckte brottet var så allvarligt att det uppfyller lagens krav för ett envarsgripande. Samt då skadestånd för det de båda minkfarmarna utsatte aktivisterna för.
Aktivisterna som utsatt minkfarmarna för omfattande trakasserier går tydligen helt fria. Men i slutet av domen skriver dock rätten att den ’har förståelse för brödernas agerande’.

Men nu kan man fråga vad som tingsrätten tänker på när de dömer på ett sådant vis?
För med ett sådant domskäl så säger Skaraborgs tingsrätt att varken företagare eller bönder har rätt till att försvara sin egendom mot aktivister.
Man kan gå vidare och fråga sig vad nästa steg är?
Kommer det att bli olagligt att försvara sitt eget hem, eller kommer det att bli olagligt att försvara en som blir våldtagen?
Som jag ser det är Skaraborgs tingsrätt ute på mycket farligt vatten, de vandrar på mycket svag is, och jag hoppas verkligen att domslutet överklagas och att högre instans dömer så att rätt personer får straffen.

https://nyhetsbyran.org/2018/12/04/minkfarmare-doms-for-att-ha-forsokt-stoppa-aktivister/?fbclid=IwAR3TzmjTbXqUS0dov3ZC2l0d_XQFkwj4U_L26_M0jnVF55j5XN38W9QkVwA

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *