Pojke jagad av knivbeväpnad person utklädd till clown i Kumla

av | 6 december, 2018

Det säkra och trygga Sverige blir bara säkrare och tryggare för alla, eller blir de det?
Man frågar sig verkligen efter man läst detta.
En person utklädd till clown ska under torsdagsförmiddagen ha jagat en 8-årig pojke. Enligt pojken ska personen också ha hållit i något ”vasst”.
Det hela inträffade när pojken var på väg till skolan. Enligt pojken ska han ha undsluppit när en bilist tutade på clownen, vilket gjorde att pojken kunde springa till sin skola, som är Skogstorpsskolan i Kumla. Enligt polisen ska clownen ha haft rött hår, vitt smink och hade en gul dräkt på sig när han hann upp pojken på Violgatan.

Polisens presstalesman Stefan Dangardt säger: “Den enda som har sett clownen och bilen är såvitt vi förstår pojken, men i nuläget har vi ingen anledning att ifrågasätta hans berättelse.
Polisen sände ut två patruller och även en hundpatrull för att söka efter clownen men utan att hitta någon.
Så vid 10.20 meddelade polisen att man avslutat händelsen vid skolan.
Stefan Dangardt säger: “Vi lämnar kvar en patrull i trygghetsskapande syfte, men i övrigt betraktar vi det som avslutat. Polisen har sökt av området utan att hitta något och vi bedömer att det inte är någon fara för någon att vistas i området.

Polisen har upprättat en anmälan om olaga hot.
Stefan Dangardt avslutar med att säga: “Poliserna som träffat honom säger att han lämnat mycket rediga uppgifter om det han varit med om.”
På både pojkens skola och på Borgens skola samt tre anslutande förskolor höll personalen barnen inomhus och låste dörrarna medan polisen undersökte området.
Övriga skolor i kommunen kontaktades också och rektorer fanns på plats för att informera.
Mia Aversjö, verksamhetschef för grundskolan i Kumla F-6 upplyser: “Vi lägger ut information kontinuerligt på vår interna sida där vårdnadshavare kan logga in och läsa. Vi lägger också ut information på vår hemsida.”
SVT frågar också: “Vad tänker du om det här larmet?”
Mia Aversjö svarar på frågan med: “Just nu ser vi ingen anledning att inte ta det på allvar.”

https://www.svt.se/…/o…/8-arig-pojke-jagad-av-clown-i-kumla…
https://www.expressen.se/…/pojke-jagad-av-clown-bevapnad-…/…
https://www.aftonbladet.se/a/jPe6yn…

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *