Livstidsdömda Johanna Möller har försökt förmå två medfångar att döda hennes mor

Av | december 9, 2018

Det konstaterar anstalten där hon avtjänar sitt straff – och tilldelar henne en varning.

– Hon har uppmanat medintagen att skada hennes mamma. Det är självfallet något som vi ser väldigt allvarligt på, säger Andreas Wallin, kriminalvårdchef.

Johanna Möller, 43, dömdes i hovrätten till livstids fängelse efter mordförsöket på hennes mamma och mordet på hennes pappa i sommarstugan i Arboga i augusti 2016.

I tingsrätten dömdes hon även för anstiftan till mord på sin make, som 2015 hittades drunknad vid sommarstugan, men friades i hovrätten på den punkten.

I början satt hon på anstalten Hinseberg tills Kriminalvården i somras beslutade att hon skulle avtjäna sitt straff på kvinnoanstalten Ystad, som har 65 platser i säkerhetsklass 2. Där sitter några av Sveriges tyngsta kvinnliga brottslingar.

Möllers tid på Ystads anstalt har kantats av bråk och osämja med andra intagna.

För några veckor sedan uppgav två medintagna för en kriminalvårdsinspektör på anstalten att Johanna Möller uppmanat dem att ”klippa hennes mor”. Anstalten gjorde en polisanmälan samt startade en egen utredning gällande samma ärende.

De två intagna kvinnorna lämnade en skriftlig anmälan till anstalten. Den ena har känt sig hotad av Johanna Möller. Den andra kvinnan skrev att hon haft återkommande problem med Möller.

– Möller har varnats och vi har polisanmält. Det är upp till polisen att utreda och eventuellt föra det vidare, säger Andreas Wallin, kriminalchef på Ystads anstalt.

Enligt uppgift till Aftonbladet ska Johanna Möller i förhör ha avfärdat anklagelserna med att uttalandet om att ”klippa” hennes mor var ett skämt som de andra kvinnorna missförstått.

Johanna Möller har i första förhör i början av november namngett två medintagna och sagt att de sprider rykten om henne. Möller uppgav att hon kontaktat sin advokat, att hon kände sig hotad och orolig för vad de två ”skulle kunna hitta på nästa gång”.

Källa (bakom betalvägg): https://www.aftonbladet.se/nyheter/krim/a/gP9M51/johanna-moller-uppmanade-medfangar-att-klippa-hennes-mor-varnas/promo

Foto: Public Domain

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *