Tino Sanandaji: S är ideologiskt förblindade av flumteorin att brott orsakas av fattigdom och löses av socialism.

Av | 9 december, 2018

POLISER. Rikspolischefen Anders Thornberg och chefen för Säkerhetspolisen Klas Friberg har samtidigt slagit larm om ökad hotbild och att bristen på politiska beslut drabbar deras verksamheter. Foto: Henrik Montgomery/TT

PM Nilsson om gängvåldet:

”Natten till fredagen besköts en bostad i Malmö med flera skott. Ingen är gripen eller misstänkt för dådet. Samma natt kastade två svartklädda män in en handgranat i en restaurang på Avenyn i Göteborg. Ingen skadades men explosionen orsakade stor ödeläggelse. Ingen är gripen eller misstänkt för dådet. Natten till lördagen besköts ett flerfamiljshus vid Fridhemstorget i centrala Malmö. Ingen är gripen eller misstänkt för dådet..[osv osv]…

Analysen av det gängrelaterade våldet gick trögt i Sverige. Förloppet utmanade självbilden och kopplingen till migrationen gjorde frågan svårhanterad. Faktum är att norska, danska och amerikanska medier var före svenskarna med att upptäcka och påpeka den exceptionella nivån. Det var som att vi inte ville se och i den första förnekelsefasen hellre problematiserade bilden än brottsligheten…Sprängdåd mot restauranger och entréer till bostäder är nu näst intill en daglig händelse….Risken för att tredje man ska drabbas är hög. Polisen är själv måltavla för den organiserade brottsligheten med attentat mot polisers hem och fordon”

PM Nilsson är naiv när han tror att S har seriös kriminalpolitik och att problemet bara är C och MP. Tvärtom är S position att Sverige blivit tryggare, vilket de senast upprepade under valrörelsen!

Skattemedel som hade kunnat gå till fler polisen användes för att sätta upp en Bagdad-Bob mytsida som förnekar koppling mellan invandring och brott och påstår att tryggheten ökar. Att gängmord slagit rekord har inte stått i vägen för Morgan Johansson glada twittrande att skjutningar minskar eller att Malmö är en förebild med sjunkande kriminalitet.

S är ideologiskt förblindade av flumteorin att brott orsakas av fattigdom och löses av socialism. Ett känslodrivet tabu att erkänna koppling ellan invandring och brott gör att S, C och MP saknar svar på det nya etnisk koncentrerad gängvåldet. Enda parti i nya vänsterblock som visat intellektuell flexibilitet att ta sig till evidens om kriminalitet är L.

Stefan Löfven hade fyra år på sig att agera seriöst men valde att stoppa huvudet i sanden och låta våldet växa. Är det realistiskt att tro att problemet nu ska lösas av samma misslyckade politiker med samma misslyckade politik? Här är som avslutning dagens rubriker:

• Äldre par rånades av knivman i sin bostad

• Växsjö: Stenar kastades mot buss – fönster krossade

• Flera explosioner i Malmö – en förd till sjukhus

• Mjällby: Äldre par rånades av knivman i sin bostad

• Örebro: Kvinna rånades på bil av maskerade män

• Osby: Tonåring gripen för mordförsök…man i 20-årsåldern fördes för operation i Lund, men skadorna gör att han förmodligen kommer att bli blind på ena ögat.

• Ny rånvåg i Lund – ungdomar begår brott på öppen gata. Gäng av unga män som rånar andra ungdomar på öppen gata – den senaste veckan har en ny rånvåg slagit till i Lund.

Tino Sanandaji

Läs artikel i Di här…

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *