Tino Sanandaji om att ensamkommande säljer sex i utbyte mot boende.

av | 10 december, 2018

Sveriges känslostyrda migrationspolitisk gjordes utan konsekvensanalys. Man la tiotals miljarder på att ta emot ensamkommande, men planerade inte för framtiden. Nu när fler lämnar systemet kommer rapporter om hemlöshet, både bland fattiga svenskar och invandrarna själva.

Enligt polisen har 120 hemlösa ensamkommande rekryterats av kriminella gäng bara i Stockholm för att få boende, medan hemlösa i Malmö i desperation prostituerar sig för att få tak över huvudet i vintern: ”Ensamkommande säljer sex i utbyte mot boende”.

Flera frivilligorganisationer i Malmö larmar nu om det blir vanligare att unga ensamkommande är så desperata efter att få tak över huvudet så att de inte ser någon annan utväg än att prostituera sig. SVT Nyheter har träffat några av de organisationer som möter dem ute på gatorna. – Man ser ingen annan lösning. Man är enormt utsatt och får inte stöd från myndigheter. Man saknar boende, det börjar bli kallt och man behöver någonstans att sova…

Det kallas survival sex och handlar framför allt om unga män som säljer sig själva i utbyte mot tak över huvudet.

Frivilligorganisationerna ser många olika situationer, men det är vanligt att de möter någon som erbjuder dem mat och boende och betalningen är sex, tillfälligt eller under en längre period. – Det som jag får höra är framför allt att det handlar mycket om äldre personer och att man får bo hos personen och därmed blir utnyttjad under längre tid.

Enligt Röda Korset är utvecklingen ett resultat av en förändrad migrationslagstiftning där det finns grupper som har hamnat mellan stolarna som faller utanför myndigheternas ansvar. Enligt Malmö stad finns det insatser för barn och för dem som har fått uppehållstillstånd, men de däremellan saknar rätt till ekonomiskt stöd och boende”

Alla med sunt förnuft insåg att invandrarna skulle behöva bostäder, men staten sköt problemet framför sig och välte över det på kommunerna. I stället för att slösa upp till 8000 kr per dygn(!) på ensamkommande hade det rationella varit att använda en del av pengarna för att bygga enkla bostäder eller baracker. Nu sjunker bostadsbyggandet igen, trots att Sveriges befolkning väntas växa med en miljon närmaste år.

Idag skrev Stefan Löfven på FN:s migrationsavtal och ska ha erbjudit C, V, MP och L ännu generösare migrationspolitk i utbyte mot att få sitta kvar. Tror ni att Löfven och Lööf gjorde en konsekvensanalys om hur många fler bostäder deras diverse push mot ”generositet” skulle kräva och hur det skulle uppnås, eller att de återigen var blinde för misären de skapar?

Oavsett om han förstår det eller inte kunde Stefan Löfvens motto lika gärna varit: Mitt Europa bygger inga bostäder.

Tino Sanandaji

Se och läs mer i Svt här…

2 reaktion på “Tino Sanandaji om att ensamkommande säljer sex i utbyte mot boende.

  1. David

    Jo de är helt rätt tyvärr kommer problemen bara växa.. Tror inte de finns nån lösning på problemet eftersom ingen vill stoppa det. Så se till att rädda er själva och bygg upp er ekonomi så ni kan klara er när ni blir gamla för pengarna kommer ta slut.

    Svara

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *