Eli Göndör: Tänk mer, känn mindre

av | 12 december, 2018

KRÖNIKA Ingen seriös konsekvensanalys har gjorts av besluten om de unga ensamkommande afghanska männen.

För en vecka sedan rapporterade Ekot att enligt polisen rekryterar kriminella gäng ”systematiskt ensamkommande till narkotikahandel.” Polisen påpekade dessutom att det är vanligt att de som hamnar i kriminalitet också har ett tungt drogberoende som de utvecklat i Sverige.

Polisens analys är att de extremt långa handläggningstiderna, hemlösheten och hopplösheten som många känt har varit några av orsakerna till att en del dragits in kriminaliteten. Och så är det naturligtvis delvis.

Men det finns också personer som vill in på en kriminell bana för att det lönar sig.

Eli Göndör

Läs krönikan i Corren här…

 

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *