Thomas Gür: Nu pratar talmannen Andreas Norlén åter igen om att det skulle vara skadligt för allmänhetens förtroende för hela det politiska systemet om det blev ett extra val

av | 12 december, 2018

Låt mig säga det i klartext_
Nej, och åter nej! Regeringsformen klargör tydligt vad som händer ifall riksdagen inte kan välja statsminister fyra gånger i rad. Det blir ett extraval. Det är intet misslyckande för det politiska systemet, utan det visar tvärtom dess styrka -regeringsformen har extraval som en demokratisk och systemintern väg ur en sådan politisk återvändsgränd.

Det som däremot undergräver förtroendet för politiken och politikerna är dels de politiska partiernas oförmåga att hantera valresultatet, dels talman Norléns egen saktmodiga, valhänta, långsamma och energideficienta hantering av regeringsbildningsprocessen. Norlén kan här inte undkomma sitt eget ansvar.

“Redan nu kan den utdragna regeringskrisen minskat allmänhetens förtroende, enligt talmannen.
– Jag tror att det skulle vara än mer skadligt för allmänhetens förtroende för hela det politiska systemet om det här drevs till ett extraval.”

Thomas Gür

Artikel i Svd här (låst)…

2 reaktion på “Thomas Gür: Nu pratar talmannen Andreas Norlén åter igen om att det skulle vara skadligt för allmänhetens förtroende för hela det politiska systemet om det blev ett extra val

 1. Mathias Sätherström

  Snälla lilla talmannen Förtroende!? Det har försvunnit för längesen

  Svara
 2. Katarina Elsässer

  Förtroende för denna ansammling av bröd politiket är borta för länge sedan.
  Demokrati är nu demokratur
  och närmare en totalitär stat än den vi har nu kan vi inte komma.
  Jag vill ha Extraval nu!

  Svara

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *