Yxhotad kvinna dök inte upp i rätten – har börjat dejta den misstänkta gärningsmannen

av | 13 december, 2018

Beväpnad med yxa och kofot ska tre unga män ha brutit sig in i en bostad i Hudiksvalls kommun och hotat en kvinna. Men när rättegången skulle starta saknades brottsoffret.

– Det är en ohygglig röra, säger åklagare Micael Dahlberg inför det tredje försöket att genomföra huvudförhandlingen.

Männen var ute efter att träffa lägenhetsinnehavaren som, enligt uppgifter i polisförhör, skulle vara skyldig en i trion pengar. Men när dörren brutits upp var det inte lägenhetsinnehavaren som fanns i bostaden utan en kvinna. Hon ska i sin tur ha blivit hotad till livet med en yxa mot ansiktet, enligt den brottsanmälan som upprättades efter händelsen.

På fredag görs ett nytt försök att inleda rättegången i Hudiksvalls tingsrätt där de tre männen står åtalade för bland annat grovt olaga hot och grovt hemfridsbrott.

Trion åtalades redan i augusti ifjol men av olika anledningar har den, vid upprepade tillfällen, inplanerade huvudförhandlingen inte kunnat genomföras. En av anledningarna sticker ut lite mer än de andra – huvudvittnet har nämligen inlett ett förhållande med en av de utpekade gärningsmännen och vill inte längre medverka i utredningen.

– Det är en ohygglig röra. Kvinnan har tidigare sagt att hon utsatts för ett brott. Om hon nu menar något annat måste hon berätta det i rättssalen, säger åklagare Micael Dahlberg.

Med tidigare erfarenhet har åklagare Michael Dahlberg inga större förhoppningar om att fredagens rättegång kommer att kunna genomföras.

Den man som infunnit sig vid de tidigare planerade huvudförhandlingarna är samma person som kvinnan ska ha inlett ett förhållande med. Utöver händelsen vid lägenheten har mannen åtalats för ytterligare 16 brott, däribland rattfylleri, narkotikabrott och häleri.

Källa: https://www.helahalsingland.se/artikel/hudiksvalls-kommun/yxhotad-kvinna-dok-inte-upp-i-ratten-har-borjat-dejta-den-misstankta-garningsmannen

Bild: Daniel Gustafsson

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *